Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kenenisa Bekele jäi kuusi sekuntia maratonin maailmanennätyksestä

Urheilu
 
FABRIZIO BENSCH / Reuters
Berliinin maratonin maali on tunnetun Brandenburgin portin luona.
Berliinin maratonin maali on tunnetun Brandenburgin portin luona. Kuva: FABRIZIO BENSCH / Reuters

Etiopian Kenenisa Bekele oli hyvässä kunnossa Berliinin kovavauhtiseksi tiedetyllä maratonilla sunnuntaina.

Saksan pääkaupungin maratonreitillä ei ole mukulakiviä, kuten Lontoossa, eikä ylitettäviä siltoja kuten New Yorkissa. Niinpä tämänkertainenkin kilpailu oli käytännössä ennätyskoe.

Kestävyysjuoksun ratamatkojen moninkertainen maailmanmestari ja olympiavoittaja Bekele juoksi rapiat 42 kilometriä ajassa 2.03.03.

Hän paransi omaa ennätystään kahdella minuutilla ja teki samalla Etiopian ennätyksen. ME-tavoite ei kuitenkaan aivan toteutunut.

Kenian Dennis Kimetto teki samaisella Berliinin maratonilla voimassa olevan ME-tuloksen 2.02.57 vuonna 2014. Bekele jäi siis vain kuuden sekunnin päähän kaikkien aikojen kovimmasta tuloksesta.

”Kaikki meni suunnitelmien mukaan. Halusin tehdä oman ennätykseni. Juoksin loistavan ajan, mutta olen vähän pettynyt siitä, että jäin ME:stä muutaman sekunnin”, Bekele sanoi AFP:n mukaan.

Bekeke, 34, pokkasi ykkössijastaan 70 000 euroa. Maailman ennätys olisi lihottanut pottia vielä 50 000 eurolla.

Voittajan takanakin mentiin kovaa. Toisena maaliin tullut Wilson Kipsang jäi Bekelestä vain kymmenen sekuntia. Myös hän harmitteli niukkaa myöhästymistä ME-ajasta.

”Olen myös hieman pettynyt ME-ajasta jäämisen vuoksi, mutta pitää silti onnitella häntä [Bekeleä]”, Berliinissä vuonna 2013 voittanut ja silloisen ME:n 2.03.23 tehnyt Kipsang sanoi.

Seitsemän huippujuoksijan ryhmä karkasi muilta jo alussa. 30 kilometrin kohdalla Kipsang yritti irtiottoa, mutta Bekele seurasi. Tässä vaiheessa kaksikko oli ME-vauhdissa.

Bekele saavutti kenialaisen kolme kilometriä ennen maalia ja otti voiton loppukirillään. Taempana Kenian Evans Chebet puristi kolmanneksi, mutta hän hävisi kärjelle yli kaksi minuuttia.

Naisten sarjan ykkönen oli myös Etiopiasta. Aberu Kebede otti kolmannen voittonsa Berliinissä ajalla 2.19.25. Etiopian kolmoisvoiton täydensivät Birhane Dibaba ja Ruti Aga.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!