Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Suomi käveli 73 minuutissa Tanskan yli lentopallon EM-turnaukseen

Päävalmentaja Tuomas Sammelvuo olisi halunnut huilata, mutta joutuu heti töihin seurajoukkueessaan Venäjällä.

Urheilu
 
Rio Gandara / HS
Suomi juhli jälleen yhtä voitettua pistettä Antti Siltalan (2. vas.) johdolla.
Suomi juhli jälleen yhtä voitettua pistettä Antti Siltalan (2. vas.) johdolla. Kuva: Rio Gandara / HS

Suomi–Tanska 3–0

Tasoero oli valtava, kun Suomi kukisti Tanskan ja varmisti paikkansa ensi vuonna Puolassa pelattavaan lentopallon miesten EM-lopputurnaukseen.

Artikkeliin liittyvät

Ylitöistä ei ollut pelkoa sunnuntaina Helsingin jäähallissa, sillä päävalmentaja Tuomas Sammelvuon komennossa pelaava Suomi tarvitsi vain tunnin ja kolmetoista minuuttia vastustajansa voittamiseksi.

Suomi osoittautui paremmaksi kaikilla osa-alueilla ja voitti 3–0. Erät päättyivät 25–14, 25–20 ja 25–18.

”Takana on upea viikonloppu. Kaikki kesän toiminta näkyi kentällä, ja tärkeintä oli päästä EM-turnaukseen. Totta kai yritämme kehittyä jatkossakin. Tyytyväisyys on vain hetken kestävä tunne”, totesi Sammelvuo.

Suomi lähti takaa-ajajana EM-karsintojen toiseen osaan. Päätehtävä oli lyödä Portugali, joka johti karsintoja ensimmäisen viikonlopun jälkeen.

Portugali meni lauantaina nurin, ja vaadittavat voitot tulivat myös Ruotsista ja Tanskasta.

Sammelvuo painoi apuvoimineen pitkää päivää. Tuoreen täysosuman jälkeen päävalmentaja sanoi, että nyt olisi hienoa olla viikko kotona.

Huilaaminen saa odottaa, että sillä seuravalmentajan tehtävät odottavat Sammelvuota välittömästi. Sammelvuo valmentaa Venäjän pääsarjassa pelaavaa Kuzbass Kemerovoa.

”Lähden maanantaina ’Laten’ [libero Lauri Kerminen ] kanssa Venäjälle kello 9.25. Sitten on iltaharjoitukset ja tiistaina sarja-avaus vieraissa.”

Suomi onnistui Tanskaa vastaan laajalla rintamalla. Hakkuri Olli-Pekka Ojansivu taisteli jälleen väkevästi jalka teipattuna. Hän nautti Eemi Tervaportin laadukkaista passeista ja teki 18 (+10) pistettä. Toinen konkari, Antti Siltala, pelasi ehjän ottelun ja sai saldokseen 13 (+9) pistettä.

”Tanskalla ei ollut mitään menetettävää. Se syötti niin kovalla riskillä kuin vain saattoi. Meille tuli pieniä notkahduksia, mutta hoidimme homman tyylikkäästi. Nämä karsinnat menivät yllättävän kivuttomasti”, sanoi Ojansivu.

Ojansivu nousi lentopalloväen suosikiksi kotimaisessa seurajoukkueessaan Kokkolan Tiikereissä. Nyt hakkuria odottaa eksoottinen haaste Iranissa.

Hän siirtyy Urmiaan, joka on suurkaupunki Iranin luoteisosassa lähellä Turkin rajaa.

”Se on hullu paikka. Sopimus on muttei minkäänlaista hajua, milloin sarja alkaa. Joukkuekaan ei ole vielä kokonaan koossa.”

”Sarjapelejä on parikymmentä, ja niiden päälle tulevat pudotuspelit. Ei siellä pystytä enempään – ei jakseta harjoitella eikä pelata. Maaliskuun puolivälin jälkeen voin sitten pelata vielä jossain muualla”, kertoi Ojansivu.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!