Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kippari Crosby finaalitien takuumies

Urheilu
 
Kevin Sousa / USA Today Sports
Sidney Crosby (87) ja maalivahti Carey Price (31) iloisina, kun Kanada voitti välierissä Venäjän.
Sidney Crosby (87) ja maalivahti Carey Price (31) iloisina, kun Kanada voitti välierissä Venäjän. Kuva: Kevin Sousa / USA Today Sports
Kanada 5–Venäjä 3

Toronto

Kanada ehti ensimmäisenä jääkiekon World Cupin loppuotteluun.

Näin oli odotettuakin, kun se jyräsi kolmannen erän tehoillaan Venäjän nurin 5–3.

Ero jäällä oli paljon isompi kuin tulostaululla, vaikka Venäjä piipahti jopa 2–1-johdossa toisen erän lopussa.

”Ei siinä ehtinyt oikeastaan mitään ajatella, kun tilanne tuli niin nopeasti”, Brad Marchand sanoi Jevgeni Kuznetsovin johtomaalista, jonka Marchand kuittasi minuuttia myöhemmin.

Kanadalla oli siinä vaiheessa kolme kertaa enemmän laukauksia kohti maalia, mutta Sergei Bobrovski oli pelaaja, joka piti Venäjää kyydissä mukana.

”Kun olimme 1–2-tappiolla toisessa erässä, oli se aika tiukka paikka, mutta näytimme luonteemme ja veimme pelin täysin dominoiden”, ykköspuolustaja Drew Doughty sanoi. ”Meillä oli koko ajan peli käsissämme, vaikka olikin hetkellistä horjuntaa.”

”Meillä oli koko ajan alueellinen hallinta pelistä”, Kanadan päävalmentaja Mike Babcock sanoi. ”Kun tekee hyviä asioita, hyviä asioita tapahtuu.”

”Me pelasimme hyvin. Ei ollut mitään mahdollisuutta, että he olisivat menneet pelillisesti ohi”, Babcock sanoi Venäjästä, joka oli melkein koko ajan alakynnessä.

Kanada ja Venäjä (Neuvostoliitto) olivat kiekkomaailman kovin taistelukaksikko muutamia vuosikymmeniä sitten, mutta Venäjä on jäänyt selvästi jälkeen.

Maat kohtasivat Kanada cupin finaalissa 1987, jolloin klassikkosarja päättyi Kanadalle voitoin 2–1. Nyt ei voisi kuvitella, että Venäjä puristaisi Kanadan yhtä ahtaalle.

Vancouverin olympialaisissa Kanada murskasi välierissä. Samoin tapahtui Parhan MM-finaalissa 2015. Päinvastaisia tuloksia ei ole, joten venäläisten tilanne alkaa huolestuttaa itänaapurissa.

”Kun hävisimme tänään, heidän täytyi pelata hyvin”, Venäjän yrmeä päävalmentaja Oleg Znarok sanoi ja pysyi hyvin niukkasanaisena.

Znarok valitteli, ettei ylivoimapeli toiminut ja oli täysin oikeassa. Venäjä ei tehnyt koko turnauksessa yhtään ylivoimamaalia ja joukkueessa on sentään Aleksandr Ovetškinin kaltainen huippuratkaisija.

Kippari Sidney Crosby ja Marchand rakensivat Kanadan voiton, jossa ketjun kolmas lenkki Patrice Bergeron antoi tukea.

Marchand sai nauttia kahdesti Crosbyn syöttämästä maalista. Hän oli pitkään kiinni voitto-osumassa, mutta Artemi Panarinin muodollinen kavennus 5–3:een siirsi tämän kunnian Corey Perrylle.

Kiekko tuli juuri ennen maalintekoa hankalasti Perryn jalkoihin, mutta pienellä siirrolla hän otti sen haltuun ja nosti maalin kattoon.

”Corey Perry on ollut samanlaisissa tilanteissa satoja kertoja”, Babcock sanoi.

Perry pelasi samassa ketjussa Logan Couturen ja sentteri Jonathan Toewsin kanssa. Kaikki ovat seurojen ykkösmiehiä, kuten koko Kanadan joukkue.

”Pelasimme vahvasti neljällä ketjulla tänään ja jaksoimme painaa koko ajan. Emme tuskastuneet missään vaiheessa, vaan pelasimme koko ajan samalla tavalla”, Perry sanoi.

Ei ihme, ettei Suomi pärjännyt Kanadaa vastaan Moskovan MM-finaalissa, kun silloin vastassa olivat muun muassa Marchand ja Perry, jotka tekivät kolme maalia World Cupin välierässä.

Vaikka MM-kisat ovat tapahtuma korkeintaan keväinen karnevaali verrattuna World Cupiin, kertoo se Kanadan pelaajatuotannon laajuudesta. Marchand ja Perry saivat Venäjällä ympärilleen joukon kakkostason pelaajia ja silti tulos oli ykköslaatua.

Ruotsi ja Euroopan joukkue pelasivat myöhään sunnuntaina toisessa välierässä. Tulos ei ehtinyt lehden kaikkiin painoksiin.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!