Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Eurooppa järjesti jättiyllätyksen – jumbona pidetty ”muukalaislegioona” pudotti Ruotsin jatkosta World Cupissa

Ilta oli slovakkien, kun Zdeno Chara johti Euroopan puolustusta ja Tatar ja Gaborik tekivät maalit.

Urheilu
 
John E. Sokolowski
Hyökkääjä Tomas Tatar (oik.) ja puolustaja Dennis Seidenberg riemuitsevat Euroopan joukkueen voitosta.
Hyökkääjä Tomas Tatar (oik.) ja puolustaja Dennis Seidenberg riemuitsevat Euroopan joukkueen voitosta. Kuva: John E. Sokolowski
Eurooppa–Ruotsi 3–2 je.

Toronto

Euroopan joukkue järjesti mielettömän yllätyksen, kun se raivasi tiensä jääkiekon World Cupin loppuotteluun Tomas Tatarin kahdella maalilla 3–2.

Tarvittiin neljäs erä ja siitä 3.43 minuuttia, kun Tatar iski pienestä kulmasta maalin, jota tanssittiin kaukalon kulmassa eurooppalaiseen tahtiin.

Kiekko kimposi Tatarin luistimesta maaliin. Joukkue aloitti heti juhlat, mutta tuomarit soittivat videohuoneeseen. Lyhyen tarkistuksen jälkeen maali hyväksyttiin.

”Oli vaikea sanoa, miten he näkivät tilanteen, mutta en tehnyt potkuliikettä. Toivoin, että he näkevät tilanteen samalla lailla. Onneksi he eivät hylänneet maalia”, Tatar sanoi HS:lle.

Tatar on yksi niistä slovakeista, jotka ovat menestyneet myös maajoukkueen mukana. ”Olen saanut pelata MM-finaalissa Venäjää vastaan Slovakian joukkueessa ja tämä on vähän samanlainen tunne kuin silloin”, Tatar sanoi erittäin iloisena.

Puolustaja Erik Karlsson pelasti Ruotsin jatkoerään, kun siniviivalaukaus upposi Jaroslav Halakin taakse neljä puoli minuuttia ennen loppua.

Melkein koko kolmannen erän näytti, että Tatarin tekemä 2–1-maali olisi jäänyt tulostaululle lopullisesti. Ruotsi näytti taas venymiskykynsä, mutta finaaliin asti se ei riittänyt. Olipa varovaisen hidasta ottelun alku. Ruotsi tosin on hitaan jääkiekon mestari. Ei niin, ettei joukkueessa olisi vauhtia tarvittaessa, mutta Ruotsissa systeemikiekko on viety pisimmälle.

Tuskin paljon hitaammin voi enää pelata kuin Sedinien johtama ketju tekee. Silti kolmikko Daniel Sedin - Henrik Sedin - Loui Eriksson tuntui olevan vaarallinen melkein joka hyökkäyksessään. Toisen erän alkuun Nicklas Bäckström laukoi Halakista kimmonneen kiekon maaliin. Ruotsi johti 1–0, mutta peli ei siitä juuri avautunut.

Slovakkihyökkääjä Marian Gaborik palautti ottelu lähtöruutuun ohjaamalla ajassa 36.27 tasoituksen saksalaispakki Christian Ehrhoffin mainiosta noususta.

Ilta oli slovakkien, kun Zdeno Chara johti Euroopan puolustusta ja Tatar ja Gaborik tekivät maalit.

MM-kilpailuissa voita tai lähde kotiin -tilanne on puolivälierissä, joka yleensä on kuudes tai seitsemäs peli. Tässä turnauksessa välierä oli jo neljäs ottelu. Tärkeys näkyi Kanadan ja Venäjän välierässä yhtä hyvin kuin Ruotsin ja Euroopan kohtaamisessa.

Euroopan joukkuetta on kutsuttu ryhmäksi, joka pelaa ilman faneja. Air Canada centerin suuri videotaulu löysi pari kolme Eurooppa-paitaista kannattajaa, jotka heiluttivat Slovakian lippuja. Riehakkuutta tai syvää kannatuskulttuuria siitä ei saanut.

Pelaajat juhlivat sitäkin enemmän finaaliin pääsyä.

John E. Sokolowski / USA Today Sports
Tomas Tatar (oik.) teki jatkoajalla ottelun voittomaalin Ruotsin Victor Hedmanin estelyistä huolimatta.
Tomas Tatar (oik.) teki jatkoajalla ottelun voittomaalin Ruotsin Victor Hedmanin estelyistä huolimatta.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?