Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Vasta neljäs uusinta toi Rory McIlroylle 10 miljoonan dollarin bonuspotin

Pohjoisirlantilainen myönsi jännittäneensä voittoputtia niin, että hänen jalkansa meinasivat täristä.

Urheilu
 
Brett Davis
Rory McIlroy puhkesi riemuhuutoon, kun ratkaiseva birdie-putti putosi kuppiin neljännellä uusintareiällä.
Rory McIlroy puhkesi riemuhuutoon, kun ratkaiseva birdie-putti putosi kuppiin neljännellä uusintareiällä. Kuva: Brett Davis

Tarvittiin peräti neljä uusintaa ennen kuin Rory McIlroy nappasi kaikkiaan 11,5 miljoonan dollarin palkintorahat golfin arvoturnauksessa Atlantassa.

Pohjoisirlantilainen voitti Yhdysvaltojen PGA-kiertueeseen kuuluvan Tour Championship -kilpailun, jonka pääpotti oli 1,5 miljoonaa dollaria.

Se ei kuitenkaan ollut mitään verrattuna siihen bonukseen, jonka McIlroy sai voittonsa myötä.

Voitto takasi hänelle ykköstilan koko PGA-kiertueen kokonaispisteissä, FedEx Cupissa. Sen arvo oli kymmenen miljoonaa dollaria.

”Ei ole salaisuus, että olen aina halunnut voittaa koko potin. Nyt se tuli”, McIlroy sanoi The Atlanta Journal-Constitution -lehden verkkosivuilla.

Kisan ratkaisu oli huippujännittävä. McIlroy nousi mukaan voittokamppailuun vasta päätöspäivän kolmanneksi viimeisellä reiällä, jolla hän teki eaglen. Pallo upposi kaukaa kuppiin toisella lyönnillä par4-väylällä.

Se nosti hänet uusintaan yhdessä yhdysvaltalaisten Ryan Mooren ja Kevin Chappelin kanssa. Chappel putosi pois pelistä ensimmäisellä uusintareiällä, jolla McIlroylla oli jo voittoputti.

Kolmen metrin eagle-putti kierähti kuitenkin ulos reiästä. Sen jälkeen McIlroy ja Moore pelasivat vielä kaksi uusintareikää ennen kuin voitto ratkesi.

Moore upotti neljännessä uusinnassa ensin sisään pitkän ja vaikean par-putin. McIlroylla oli lähes vastaavanlainen birdie-putti, jonka hän pudotti varmasti reikään.

McIlroy myönsi jännittäneensä voittoputtia niin, että hänen jalkansa meinasivat täristä. ”Nyt tarvittiin tuuriakin. Onneksi se oli minun puolellani.”

”Pelissä oli niin paljon rahaa, että hänen piti ansaita se”, sanoi Moore, joka sai Yhdysvaltojen viimeisen paikan perjantaina alkavaan Ryder Cupiin.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!