Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Fifa lakkautti rasismia kitkeneen erityisryhmänsä – ”Käsitys työn valmistumisesta on häpeällinen”

Urheilu
 
RUBEN SPRICH / Reuters
Fifan nykyinen puheenjohtaja Gianni Infantino ei ole vielä vastannut kritiikkiin, jonka järjestön päätös rasismin vastaisen iskuryhmän lakkauttamisesta nostatti.
Fifan nykyinen puheenjohtaja Gianni Infantino ei ole vielä vastannut kritiikkiin, jonka järjestön päätös rasismin vastaisen iskuryhmän lakkauttamisesta nostatti. Kuva: RUBEN SPRICH / Reuters

Jalkapalloliitto Fifan päätös rasismia kitkeneen erityisryhmänsä toiminnan lakkauttamisesta on herättänyt huolta maailmalla.

Rasisminvastaisen ”iskuryhmän” jäsen Osasu Obayiuwana kertoi perjantaina saaneensa Fifalta kirjeen, jossa kerrottiin ryhmän lakkauttamisesta.

Jalkapalloliitto perustelee päätöstä sillä, että erityisryhmälle vuonna 2013 asetetut tavoitteet on saavutettu. Aloitteen ryhmän perustamisesta teki tuolloin Fifan johdossa ollut Sepp Blatter, joka on sittemmin eronnut ryvetyttyään pahasti Fifaa ravistelleessa korruptioskandaalissa.

Rasismin ja eriarvoisuuden vastaista iskuryhmää johti Jeffrey Webb, joka pidätettiin sknadaalin tutkinnan yhteydessä. Hänet korvattiin kongolaisella Constant Omaryllä.

Obayiuwana on huolissaan rasisminvastaisen työn jatkumisesta uuden johdon alaisuudessa. Päätös ei ollut hänelle kuitenkaan yllätys, sillä Fifa on pahassa kriisissä entisen johdon rypiessä skandaalissa.

”Olen sitä mieltä, että ryhmältä jäi paljon tärkeää työtä tekemättä. Venäjän MM-lopputurnaus on yksi näistä. On selvää, että Fifan [uusi] hallinto käsittelee asiaa toisenlaisesta näkökulmasta”, nigerialainen Obayiuwana sanoi Guardianin julkaisemassa haastattelussa.

Myös Fifan puheenjohtajaksikin pyrkinyt Jordanian prinssi Ali bin al-Hussein oli pettynyt ja huolissaan.

”Se, että Fifan nykyinen johto kuvittelee erityisryhmän suositusten toteutuneen, on häpeällistä”, prinssi Ali sanoi Reutersin mukaan.

Hän kokee ryhmän joutuneen syyttä suotta sijaiskärsijäksi vanhan johdon toimista rangaistaessa.

”Tosiasiassa, kuten monissa muissakin Fifan ohjelmissa, ryhmä ei saanut missään vaiheessa kunnollista tukea ja sen roolina oli ennemminkin kirkastaa Fifan imagoa kuin oikeasti puuttua ongelmiin”, prinssi jatkoi.

Fifa tai sen nykyinen puheenjohtaja Gianni Infantino eivät olleet maanantaina kommentoineet lakkauttamispäätöstä julkisesti.

Obayiuwanan julkaiseman kirjeessä järjestö kirjoitti muun muassa: ”Voimme iloksenne ilmoittaa, että kaikki iskuryhmän suositukset on pantu täytäntöön ja niiden seurauksena käynnistetyt projektit jatkuvat.”

Britanniassa toimiva ”Kick it out” -ryhmä on niin ikään huolissaan Fifan uuden johdon optimistisesta käsityksestä.

Varsinkin seuraavia MM-kisoja isännöivällä Venäjällä olisi brittiryhmän mukaan paljon töitä, sillä ”maa on tunnettu rasismistaan ja vähemmistöjä syrjivistä käytännöistään”.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!