Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Nyrkkeilyn raskaansarjan hallitseva mestari Tyson Fury kärsii mielenterveysongelmista eikä voi otella

Valmentajasetä Peter Fury kertoi nyrkkeilijän ailahtelevasta terveydentilasta. MM-vastustajan leiristä ei heru täyttä ymmärrystä.

Urheilu
 
Reuters
Tyson Fury voitti raskaan sarjan MM-vyöt viime vuoden marraskuussa.
Tyson Fury voitti raskaan sarjan MM-vyöt viime vuoden marraskuussa. Kuva: Reuters

Nyrkkeilyn raskaan sarjan maailmanmestari Tyson Fury kärsii brittilehti The Telegraphin mukaan kahdesta eri mielenterveysongelmasta, joiden vuoksi lokakuun lopulle suunniteltu MM-titteliottelu Ukrainan Wladimir Klitškoa jouduttiin perumaan.

Furyn, 28, valmentajana toimiva setä Peter Fury avasi suojattinsa tilannetta sunnuntaina tv-haastattelussa. Hän sanoi, ettei olisi oikein riistää nyrkkeilijältä WBA- ja WBO-liittojen mestaruusvöitä, vaikka ottelun peruminen oli jo toinen.

”Tysonin on joinain päivinä vaikea päästä ylös sängystä. Tysonin kunto huomioiden häntä ei voi pitää syyllisenä”, Peter Fury sanoi.

”Yksityiskohtainen selvitys terveydentilaista tulee pian, eikä häneltä ei tulisi riistää mestaruusvöitä. Uskon, että hän nyrkkeilee vielä, mutta emme tiedä, miten kauan siihen menee.”

Valmentajan mukaan syynä tilanteeseen on ”noitajahti ja negatiivisuus”, jotka ovat ajaneet urheilijan tähän pisteeseen.

”Hän on kaikkien aikojen alhossa. Hänen mielialansa ovat aiemminkin menneet ylös ja alas, mutta eivät koskaan tällä tavalla.”

Fury on hämmentänyt keskustelua tittelin ja mahdollisen uusintaottelun ympärillä aiemminkin. Hän on muun muassa sanonut epäilevänsä Klitškon hävinneen titteliottelun tahallaan saadakseen paremmat rahat sopimukseen kirjatusta uusintaottelusta.

”Luulen hänen hävinneen tahallaan”, Fury sanoi Daily Mailin haastattelussa huhtikuussa.

”Jos en ottele häntä vastaan, hän saa vyöt takaisin. Ja jos hän voittaa minut, hänestä tulee kolmikertainen maailmanmestari. Sitä ei ole moni tehnyt, vain tyyliin Muhammad Ali.”

Fury kertoi helmikuussa kärsivänsä motivaatio-ongelmista ja haluavansa viettää mahdollisimman paljon aikaa perheensä parissa. Hän ei ollut omien sanojensa mukaan kiinnostunut perinnön jättämisestä tai uusien tittelien voittamisesta.

”Olen saavuttanut unelman, ja kyse on siitä, miten paljon motivaatiota minulla on jatkaa”, Fury sanoi. ”En tiedä, mitä aion tehdä nyrkkeilyn jälkeen. En ole edes päättänyt, ottelenko uusinnassa.”

Furyn uskoo Klitško-ottelun määrittävän häntä koko loppu-uran ajan, eli saavutettavaa ei olisi. Se vaikuttaa motivaatioon.

”Vaikka voittaisin 50 ottelua, se ei merkitsisi yhtä paljon kuin se ottelu. Mikään ei ylitä tuota saavutusta.”

Brittinyrkkeilijä on lisäksi herättänyt huomiota muun muassa sekstisillä kommenteillaan naisista. Hän sai ottelun jälkeen hän sai kritiikkiryöpyn rinnastettuaan homoseksuaalisuuden, abortit ja pedofilian.

Klitškon taustajoukot ovat ärtyneitä ottelun siirtämisestä. He ovat varanneet Hampurista otteluareenan 10. joulukuuta, mutta Furyn leiristä ei ole kommentoitu tätä vaihtoehtoa.

Klitškon manageri Bernd Boente haluaisi nähdä ottelun toteutuvan mahdollisimman pian. Ukrainalainen ei ole pitänyt näin pitkää taukoa koko vuonna 1996 alkaneella urallaan.

Fury on vitkuttelullaan menettänyt jo IBF-liiton mestaruusvyön. WBA ja WBO eivät ole päättäneet, miten ne reagoivat viimeisimpään käänteeseen.

Lähteet: The Guardian, The Telegraph

© Reuters Staff / Reuters
Tyson Fury osaa vaihtaa tyyliä tarvittaessa.
Tyson Fury osaa vaihtaa tyyliä tarvittaessa.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!