Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Fifa lopetti rasisminvastaisen ryhmänsä – kriitikoiden mielestä se on iso virhe

Ryhmä oli vanhan korruptoituneen johdon tekosia, ehkä siksi siitä haluttiin eroon.

Urheilu
 
RUBEN SPRICH / Reuters
Fifan nykyinen puheenjohtaja Gianni Infantino ei ole vielä vastannut kritiikkiin, jonka järjestön päätös rasismin vastaisen iskuryhmän lakkauttamisesta nostatti.
Fifan nykyinen puheenjohtaja Gianni Infantino ei ole vielä vastannut kritiikkiin, jonka järjestön päätös rasismin vastaisen iskuryhmän lakkauttamisesta nostatti. Kuva: RUBEN SPRICH / Reuters

Jalkapalloliitto Fifan päätös rasismia kitkeneen erityisryhmän toiminnan lakkauttamisesta on herättänyt huolta. Rasisminvastaisen ”iskuryhmän” jäsen Osasu Obayiuwana kertoi perjantaina saaneensa Fifalta kirjeen, jossa kerrottiin ryhmän lakkauttamisesta.

Jalkapalloliitto perustelee päätöstä sillä, että erityisryhmälle vuonna 2013 asetetut tavoitteet on saavutettu. Aloitteen ryhmän perustamisesta teki Fifan johdossa ollut Sepp Blatter, joka on sittemmin eronnut ryvetyttyään pahasti Fifaa ravistelleessa korruptioskandaalissa.

Rasismin ja eriarvoisuuden vastaista iskuryhmää johti Jeffrey Webb, joka pidätettiin sknadaalin tutkinnan yhteydessä. Hänet korvattiin kongolaisella Constant Omaryllä.

Obayiuwana on huolissaan rasisminvastaisen työn jatkumisesta uuden johdon alaisuudessa. Päätös ei ollut hänelle kuitenkaan yllätys, sillä Fifa on pahassa kriisissä entisen johdon rypiessä skandaalissa.

”Olen sitä mieltä, että ryhmältä jäi paljon tärkeää työtä tekemättä. Venäjän MM-lopputurnaus on yksi näistä”, nigerialainen Obayiuwana sanoi Guardianin julkaisemassa haastattelussa. Fifan puheenjohtajaksikin pyrkinyt Jordanian prinssi Ali bin al-Hussein oli pettynyt ja huolissaan. ”Se, että Fifan nykyinen johto kuvittelee erityisryhmän suositusten toteutuneen, on häpeällistä”, prinssi Ali sanoi Reutersin mukaan.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!