Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Valmentajalta rehellistä palautetta Jesse Puljujärven vaisusta Oilers-avauksesta: ”Pystyy ottamaan paikkansa”

Urheilu
 
Antti Aimo-Koivisto / Lehtikuva
Jesse Puljujärveltä odotetaan paljon, vaikka NHL-ura on vasta alkumetreillä.
Jesse Puljujärveltä odotetaan paljon, vaikka NHL-ura on vasta alkumetreillä. Kuva: Antti Aimo-Koivisto / Lehtikuva

Edmonton Oilersin hyökkääjä Iiro Pakarinen otti paikan historian kirjoissa maanantaina tekemällä ensimmäisen ammattilaismaalin Edmontonin uudessa Rogers Place-hallissa. Jesse Puljujärvellä sen sijaan oli vaikeampaa.

Edmontonin ykköskierroksen varaus sai peliaikaa Calgary Flamesia vastaan 14.31 maanantaina. 18-vuotias tulevaisuuden lupaus ei erottunut ammattilaisten joukossa vielä.

”Hänellä on vielä paljon töitä tehtävänä,” sanoi McLellan suoraan ottelun jälkeen.

”Mennään suoraan asiaan ja ollaan rehellisiä. Hän pystyy meidän mielestämme vielä selviytymään ja ottamaan paikan meidän joukkueestamme, mutta hänellä on vielä parantamisen varaa tämän illan otteluun perustuen. Hänellä on paljon lahjakkuutta, mutta hänen on opittava ajoittaminen ja tilan käyttö NHL-tasolla, miten käyttää omaa kroppaa, miten pysyä oikeassa paikassa.”

”Hänellä oli kiekko pari kertaa tänään ja niissä tilanteissa hän näytti vaaralliselta. Mutta hänen on pidettävä kiekkoa paljon enemmän ja muitten pelaajien on myös autettava häntä.”

18 500 maksanutta katsojaa oli maanantaina todistamassa Edmontonin uudenkarhean 480 miljoonan dollarin Rogers Place-hallin avajaisia ensimmäisen ammattilaisottelun muodossa.

Country-supertähdet Keith Urban ja Dolly Parton sekä kanadalainen rap-artisti Drake ehtivät jo käydä esiintymässä valtavan suuressa hallissa parin viime viikon aikana, viihdyttäen loppuunmyytyä katsomoa.

Maanantaina oli Iiro Pakarisen vuoro.

Kun Calgarya vastaan pelatun kauden ensimmäisen NHL-harjoitusottelun ensimmäistä erää oli ehditty pelata vähän yli 11 minuuttia, Oilersin kovaotteinen hyökkääjäprospekti Mitch Moroz toi kiekon Calgaryn puolustusalueelle vasemmalta laidalta ja laukoi kohti maalivahti Jon Gilliesiä.

Gillies torjui kiekon eteensä ja sentteri Kyle Platzer yritti lyödä paluukiekkoa sisään. Sitten Pakarinen pääsi tuikkaamaan kiekon rystyltyä maaliin maalivahdin alta vasemmalta, aivan nollakulmasta.

”Toinen laituri heitti kiekon takapatjaan ja ajoin siinä maalille ja meidän sentteri kerkesi kerran lyömään kiekkoa ja sitten pääsin rystyltä osumaan kiekkoon”, kuvaili Pakarinen historiallista maaliaan, vaikka se ei vielä varsinaisessa runkosarjaottelussa tullutkaan.

”Se valui jostain patjan alta sisään. Niin sanottu paskamaali, mutta kaikki lasketaan.”

Viime kaudella 63 NHL-ottelua pelaamaan päässyt Suonenjoen Kiekko-Karhuissa pelaamisen aloittanut 25-vuotias Pakarinen on valmistautunut kauteen hyvin.

”Kesä meni tosi hyvin. Aika pitkä kesä se oli, koska kausi loppui niin aikaisin. Suonenjoella vietin kesää ja treenasin kovaa ja välillä huilasin. Hyvä kesä oli, pysyin terveenä ja sain hyvän kesän tähän alle. Nyt olen hyvässä kunnossa ja tuntuu hyvältä.”

Edmonton Oilers palkitsi kovaotteisen laiturinsa kesällä uudella yhden vuoden pelisopimuksella. Vahvistuneeseen Oilersin kokoonpanoon on vaikeampi päästä kuin viime kaudella, nyt on näytön paikka.

”Vuoden pahvi,” kommentoi Pakarinen.

”Taas on vuosi aikaa näyttää, että kuuluu tähän liigaan ja haluaa pelata täällä jatkossakin. Ihan hyvä, että sain tällaisen vuoden. Jos pelaa hyvin, toivottavasti saa lisää ja sitten taas lisää jatkossa. Uudet hallit täällä vielä, ja joukkue on muuttunut paljon. Hyvillä fiiliksillä lähdetään.”

Puolustaja Markus Niemeläinen pelasi maanantaina ensimmäisen ottelunsa ammattilaisten kanssa. Ontarion junnuliigan Saginaw Spiritissä viime kauden pelannut Niemeläinen pelasi kolmanneksi eniten Oilersin puolustajista, saaden jääaikaa 17.53.

”Oli hyvä saada nyt eka peli alle. Alussa oli vähän tottumista, mutta loppua kohti alkoi jo vähän paraneen oma peli ja samalla joukkueen peli,” kertoi 18-vuotias Niemeläinen Helsingin Sanomille Edmontonin valtavassa kotijoukkueen pukukopissa.

”Alku oli vähän hidasta meiltä, mutta loppua kohti, etenkin kolmannessa erässä meni jo hyvin.”

”Jatkosta ei ole vielä keskusteltu mitään. Mennään päivä kerrallaan ja katsotaan, mitä tapahtuu.”

Oilersin valmentaja Todd McLellan oli tyytyväinen Oilersin kesän NHL Draftissä kolmannella kierroksella varaamaan 196-senttiseen puolustajanuorukauseen.

”Hän on pelannut hyvän leirin mielestäni, positiivinen yllätys,” sanoi McLellan Helsingin Sanomille maanantaina.

”Markus on isokokoinen ja hyvin liikkuva puolustaja, joka sijoittuu hyvin, näkee jään hyvin ja tekee hyviä ratkaisuja kiekon kanssa. Hän ei ujostele kovassakaan seurassa, kuten tänään nähtiin. Hän on vielä nuori, mutta jos hän jatkaa samalla tavalla, kehittyy ja tekee kovasti töitä, näen hyvän tulevaisuuden hänelle Oilersin organisaatiossa.”

Edmontonin uuden hallin avajaisissa nähtiin paljon suomalaisväriä. Eetu Laurikainen pelasi kolmannen erän Oilersin maalilla pitäen nollan. Try out-sopimuksella Calgary Flamesiin yrittävä Lauri Korpikoski palasi Edmontoniin rakkaan vihollisen paidassa ja pelasi 15.58, ottaen yhden kaksiminuuttisen huitomisesta.

Timothy T. Ludwig / USA Today Sports
Jesse Puljujärvi on Edmontonin viime kesän ykkösvaraus.
Jesse Puljujärvi on Edmontonin viime kesän ykkösvaraus.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!