Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kanada vei odotetusti laimeatunnelmaisen avausfinaalin World Cupissa, Eurooppa ainakin taisteli

Urheilu
 
John E. Sokolowski / USA Today
Kanadan hyökkääjä John Tavares juoni pahantekoa Euroopan maalivahdin Jaroslav Halakin vartioiman maalin takana.
Kanadan hyökkääjä John Tavares juoni pahantekoa Euroopan maalivahdin Jaroslav Halakin vartioiman maalin takana. Kuva: John E. Sokolowski / USA Today

Toronto

Kanada järjesti melko odotetun näytöksen jääkiekon World Cupin ensimmäisessä loppuottelussa Eurooppaa vastaan.

Pelinhallinta pysyi yllättävän tasaisena, samoin laukaukset ja maalipaikat, mutta mikä ero olikaan viimeistelyssä.

Kun kanadalaisille aukesi maalipaikka, kaivettiin mustaa laattaa Jaroslav Halakin takaa punalampun välkkeessä.

”Meidän on pidettävä huoli, että minimoimme virheet sini- ja punaviivoilla. Mielestäni me pelasimme aika hyvin isoimman osan ottelusta”, Halak sanoi ottelun jälkeen.

Ykköstähti Sidney Crosby johti taas kerran sitä ketjua, joka teki tulosta ja heitti kaksi komeaa maalia.

Kanadan 3–1-voitossa Brad Marchand teki ensimmäisen ja Patrice Bergeron kolmannen. Valissä iski Steven Stamkos.

Slovakkihyökkääjä Tomas Tatar kavensi kanadalaisten johdon toisessa erässä ajassa 27.00 1–2:een.

Euroopan joukkue saattaa olla hidas, ja vähän vanhakin, mutta ei lyöty. Suuria summia ei silti kannata laittaa sille, että Eurooppa venyttäisi ottelusarjaa.

Eurooppa ainakin taisteli ja yritti. Se takaa jo jotain seuraavaan kohtaamiseen.

”Ensimmäisessä erässä he olivat parempia kuin me”, Kanadan valmentaja Mike Babcock jakoi tunnustusta, vaikka erä päättyi Kanadalle 2–0.

Enemmän johtoasemaan vaikuttivat eurooppalaisten virheet kuin Kanadan vahva ote.

Air Canada centerin tunnelma laahasi lähes kaiken aikaa, eikä muistuttanut ollenkaan vaikkapa Stanley Cupin loppuotteluita tai edes MM-kisojen finaalia.

Kanadan avausmaali lähti, kun Bergeron toi vastahyökkäyksessä kiekon ylös ja näytti, mitä tarkoitetaan pelisilmällä. Hänellä olisi ollut laukaisupaikka, mutta Marchand oli vielä paremmassa paikassa.

Marchand näytti, ettei ole turhaan 37 maalin mies NHL:n runkosarjassa. Kiekon nopea nosto maalin kattoon tapahtui niin vihaisesti, ettei Jaroslav Halak ehtinyt kuin vähän heilahtaa.

Yhden takaiskumaalin Eurooppa olisi jollain voinut kestää, mutta Steve Stamkos niittasi myös läheltä 2-0.

Euroopan joukkueen Zdeno Chara lähti pitkään nousuun kiekon kanssa, tai luuli lähtevänsä. Hän pääsi vain omalle siniviivalle, kun Ryan Getzlaf pyyhkäisi kiekon lavasta kuin roskan pöydältä.

Getzlaf antoi vähintään yhtä mainion syötön kuin Bergeron edelliseen maaliin.

”He ottivat nyt ensimmäisen pelin, mutta ei tämä ole vielä ohi”, maalivahti Halak vakuutti. Hän torjui 35 kiekkoa ja piti joukkuettaa mukana.

Eurooppalaisten letkeän rento pelaaminen piti heidän mukana leikissä, ja tilanteitakin kertyi. Hyvin luisteleva puolustaja Andrej Sekera irtosi alivoimalla läpiajoon toisessa erässä, mutta Carey Price peitti yrityksen saada kiekko jalkojen välistä maaliin.

Yleisö huusi hetkittäin ”Let’s go Canadaa”, mutta jollain lailla se tuntui väsyneeltä kannustukselta tapahtumassa, jossa sähköjännite ei olisi riittänyt edes lämmittämään leivänpaahdinta.

Kukaan ei ollut keksinyt Euroopalle kannustushuutoa eikä sitä olisi ollut kovin moni huutamassakaan.

Euroopan joukkue menetti yhden parhaista hyökkääjistään juuri loppuotteluiden alla. Slovakki Marian Gaborik loukkasi jalkansa Ruotsia vastaan pelatussa välierässä, eikä hän pystynyt pelaamaan. Hänen toipumisennusteensa on noin kahdeksan viikkoa.

Gaborik on jo lähtenyt pois joukkueen riveistä ja seurasi finaalia, jos seurasi, televisiosta.

Tilanne, jossa Gaborik loukkaantui, näytti harmittomalta. Hänen jalkansa vääntyi yhteentörmäyksessä pian puolustusalueen aloituksen jälkeen.

Finaalisarjan toinen kohtaaminen on torstain ja perjantain välisenä yönä kello 3.10 Suomen aikaa. Viasat näyttää ottelun suorana.

John E. Sokolowski / USA Today
Oli iso menetys Euroopan joukkueelle, ettei Marian Gaborik (12) pysty enää pelaamaan tässä turnauksessa. Kuva ottelusta Ruotsia vastaan.
Oli iso menetys Euroopan joukkueelle, ettei Marian Gaborik (12) pysty enää pelaamaan tässä turnauksessa. Kuva ottelusta Ruotsia vastaan.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!