Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Hiihtoliitto vastasi Harri Ollille: ”Kyse ei ole mistään yksittäisestä videosta”

Urheilu
 
Rio Gandara / HS
Hiihtoliiton toiminnanjohtaja Mika Kulmala.
Hiihtoliiton toiminnanjohtaja Mika Kulmala. Kuva: Rio Gandara / HS

Hiihtoliiton toiminnanjohtaja Mika Kulmala sanoo, ettei kiista Harri Ollin kanssa koske yksittäistä YouTube-videota.

”Ihan sama mitä YouTubessa pyörii. Kyse on siitä, että tätä materiaalia on sellaisen yhteistyötahon kanssa, johon urheilijalla ei ole oikeutta”, HS:n Zürichistä tavoittama Kulmala sanoi.

Kyseinen yhteistyötaho on maltalainen nettikasinoa pyörittävä rahapeliyhtiö Vera & John, jonka kanssa Olli on ollut tekemisissä jo kauan.

Kulmalan mukaan materiaalin poistamista on pyydetty Ollilta kuukauden ajan. Mäkihyppääjä pyysi lisäaikaa, jota myönnettiinkin. Viimeisin takaraja tulee täyteen torstaina kello 16.

Olli itse sanoi aiemmin iltapäivällä järjestämässään tiedotustilaisuudessa, että kyse olisi yksittäisestä nettivideosta, jolla on ollut 52 katsojaa. Hän antoi myös ymmärtää, ettei ole tehnyt mitään markkinointiyhteistyötä Vera & Johnin kanssa urheilijasopimuksen voimassaolon aikana.

HS uutisoi Ollin tiedotustilaisuuden keskeisen sisällön aiemmin keskiviikkona.

Kulmala sanoo, että Olli on ollut Hiihtoliiton urheilijasopimusten alaisuudessa pari vuotta. Sopimus kieltää yksiselitteisesti kaikenlaisen markkinointiyhteistyön ulkomaalaisten rahapeliyhtiön kanssa.

”Tämä ei liity siihen, onko Veikkaus meidän yhteistyökumppani, vaan haluamme, että meidän urheilijamme toimivat suomalaisen rahapelilainsäädännön mukaisesti”, Kulmala painotti.

Ollin pitämä tiedotustilaisuus antoi varsin toisenlaisen kuvan tilanteesta. Kulmala ei vielä osaa sanoa, miten erimielisyydet vaikuttavat Ollin mahdollisuuksiin mäkimaajoukkueen jäsenenä.

”Täytyy arvioida tämän päivän tilaisuuden vaikutus suomalaiselle mäkihypylle. Voi hyvin olla, että tämä asia joudutaan arvioimaan uudestaan”, Kulmala sanoi.

Joka tapauksessa on selvää, että urheilijasopimuksen purkaminen estäisi Ollia osallistumasta kansainvälisiin kisoihin. Olli kertoi tiedotteessaan, että aikoo valittaa urheilun oikeusturvalautakuntaan, mikäli urheilijasopimus puretaan.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!