Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Price pysäyttää Euroopan World Cupissa – ”Uskomaton maalivahti”

Kanadan maalivahti on ollut voittamaton maajoukkueessa, takana hänellä on hieno 15 voiton sarja.

Urheilu
 
John E. Sokolowski / USA Today
Kanadan maalivahti Carey Price valppaana, kun Brent Burns ja Euroopan Thomas Vanek taistelevat kiekosta.
Kanadan maalivahti Carey Price valppaana, kun Brent Burns ja Euroopan Thomas Vanek taistelevat kiekosta. Kuva: John E. Sokolowski / USA Today

Toronto

Euroopan maalivahti Jaroslav Halak sanoi ensimmäisen Kanadalle hävityn loppuottelun jälkeen, ettei tämä sarja ole vielä ohitse.

Halak on erinomainen maalivahti ja kaiken lisäksi oikeassa. Torstaiyönä pelataan toinen finaali, mutta Halakin tarkoittamaa ratkaisevaa kolmatta kamppailua ei taida tulla.

Euroopan joukkueen harmiksi myös Kanadalla on maalivahti, joka ottaa kiekot kiinni. Carey Price pelaa Kanadan maajoukkueessa kolmatta kertaa, jos ei ihan poikavuosia lasketa mukaan. Hän edusti Kanadaa 20-vuotiaiden MM-turnauksessa 2007, Sotšin olympialaisissa 2014 ja nyt World Cupissa.

Kolmen turnauksen saldo on häikäisevä: 15 ottelua ja yhtä monta voittoa.

”Carey on uskomaton maalivahti ja yksi liigan parhaita. Ei epäilystäkään”, puolustaja Drew Doughty kehui. ”Ilman hänen muutamia loistotorjuntojaan tämä olisi voinut olla ihan toinen tarina.”

Olisi liian mahtipontista rakentaa Kanadan ja Euroopan välisestä loppuottelusarjasta maalivahtien taistelua tai väittää, että tämä on Carey vastaan Halak.

Sitä se ei ole. Eurooppa on liian kaukana täyden 60 minuutin onnistumisesta pystyäkseen horjuttamaan Kanadaa.

Kaiken lisäksi partasuupakki Doughty kiteytti kaikkein oleellisimman.

”Olimme onnekkaita, että voitimme, vaikka emme pelanneet parasta kiekkoamme. Meillä on vielä paljon tehtävää”, Doughty sanoi.

Ensimmäinen loppuottelu ei ollut loistokas, ei tunnelmaltaan eikä jääkiekkoilullisesti.

Kanada on ottanut vakuuttavan etumatkan koko muuhun maailmaan, kun pelataan parhaiden kiekkoilijoiden kesken.

Avausfinaalia katsoessa ajatus laukkasi sellaiseen Euroopan joukkueeseen, jossa pelaisivat kaikki Euroopan parhaat Kanadaa vastaan. Olisi Slovenian Anze Kopitar kuten nytkin, mutta mukaan tulisi ruotsalaisia puolustajia, venäläisiä hyökkääjiä ja kenties joku muu. Valitettavasti suomalaisia siihen ei mahtuisi.

Pystyisikö Kanada voittamaan paras seitsemästä ottelusarjan eli raapaisemaan neljä voittoa? Hyvinkin mahdollista.

Ennen ensimmäistäkään Toronton peliä oli selvää, että tässä turnauksessa pelataan toisesta sijasta. Eurooppa on siinä kiinni, vaikka annetaan heidän vielä yrittää.

Älkää kuitenkaan lyökö vetoa perinnöksi saatua rantapalstaa Euroopan voiton puolesta. Siinä voi tontti vaihtaa omistajaa.

NHL:n komissaari Gary Bettman lupaili, että World Cupille halutaan jatkoa, joko kolmen, neljän tai viiden vuoden päästä.

Pakka on yhtä levällään kuin taikurin kortit, kun hän eikä kukaan muukaan tiedä joukkueiden määrää eikä sitä, tuleeko näitä yhdistelmäryhmiä uudelleen mukaan.

Kanadan valmentaja Mike Babcock lähetti viestiä siihen suuntaan, että kahdeksan maata on hyvä. Hän puhui maista, ei maanosista.

Kanada ja Eurooppa kohtaavat toisessa World Cupin loppuottelussa torstaiyönä kello 3.10 Suomen aikaa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!