Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Baseball on jääkiekon World Cupin suurin ongelma – jäähalli ei täyty, kun kansa vaeltaa baseball-otteluihin

Torontolaisen baseball-kansan vaellus alkoi viime perjantaina, kun maineikas New York Yankees tuli kaupunkiin. Blue Jays pelasi peräti neljä peräkkäistä päivää Yankeesia vastaan.

Urheilu
 
Kevin Sousa / USA Today Sports
Yli 40000 katsojaa näki, kun Toronto Blue Jays voitti New York Yankeesin sunnuntaina. Toronton Melvin Upton jr. syöksyi kolmannelle pesälle yhdeksännessä vuoroparissa.
Yli 40000 katsojaa näki, kun Toronto Blue Jays voitti New York Yankeesin sunnuntaina. Toronton Melvin Upton jr. syöksyi kolmannelle pesälle yhdeksännessä vuoroparissa. Kuva: Kevin Sousa / USA Today Sports

Toronto

Jääkiekon World Cupilla on ongelma. Turnaus herätettiin eloon 12 vuoden tauon jälkeen ja se halutaan pitää hyvässä hapessa tästä eteenpäin, mutta Torontossa on ollut vaikeaa.

NHL:llä ja sen pelaajayhdistyksellä NHLPA:lla on tahtoa ja halua järjestää tapahtuma uudestaan ja saada siihen tietty rytmi.

Kanada on niin läpeensä jääkiekkomaa kuin vain voi olla, mutta Torontossa on pakko kohdata realiteetit. Kun baseballia pelataan, vaeltaa kansa suurempana joukkona Blue Jaysin peleihin kuin Air Canada centeriin katsomaan loppukesän kiekkoa.

Baseball ei olekaan mikään pieni este ylitettäväksi. MLB:ssä eli baseballin pääliigassa pelataan keväästä syksyyn järisyttävät 162 runkosarjaottelua joukkuetta kohden. Siis 81 kotiottelua eli yhtä vaille NHL:n runkosarjan verran.

Torontolaisen baseball-kansan vaellus alkoi viime perjantaina, kun maineikas New York Yankees tuli kaupunkiin. Blue Jays pelasi peräti neljä peräkkäistä päivää Yankeesia vastaan, ja lisää tuli.

Ilman yhtään hengähdystaukoa saapui Baltimore Orioles kiekkopyhättöön. Yankeesia vastaan Toronto pelasi perjantaista maanantaihin ja Oriolesia vastaan tiistaista torstaihin.

World Cupin ensimmäisen ja toisen loppuottelun aikaan rullasi baseball täysillä aivan siinä vieressä.

Air Canada centeriin mahtuu vajaat 20 000 katsojaa, mutta Blue Jaysin kotiottelut aiheuttavat koko illan kestävän kansainvaelluksen. Jäähallin lähellä oleva Rogers center imaisee kattonsa alle yli 40 000 katsojaa.

Pelkästään neljässä ottelussa Yankeesia vastaan oli järjettömät 182 272 katsojaa, ja ralli jatkui. Kun mukaan lasketaan Orioles-pelit, nousi katsojamäärä tasan viikossa yli neljännesmiljoonan.

”Kyllä tämä on jääkiekkokaupunki, mutta ei ole helppoa olla jääkiekkofani”, Malcolmiksi esittäytynyt Blue Jaysin fani sanoi.

Hän ei niinkään tarkoittanut baseballin vaikutusta NHL-kauteen, vaan Maple Leafsin surkeaa menestystä vuodesta toiseen.

”Suurin osa on kausikorttilaisia, siksi siellä on aina yli 40 000 katsojaa”, Malcolm jatkoi.

Baseball väistyy melko nopeasti tieltä pois, kun NHL pääsee täyteen vauhtiinsa lokakuun puolivälissä. Silloin Maple Leafs ja koripallojoukkue Raptors jakavat iltavuorot Air Canada centerissä.

Mutta nyt kyse onkin World Cupista. Milloin ja missä pelata maailman kovinta kiekkoturnausta, kun ajankohta ei oikein suosi baseballin hallitsemaa loppukesän ja alkusyksyn taitetta.

NHL:n komissaari Gary Bettman pohtii esikuntineen ajankohtaa, paikkakuntia ja turnaussysteemiä.

Palapeli ei ole helppo, kun tähän tulee mukaan olympialaiset yhtenä kohtana.

Joukkueet eli maat Etelä-Korean talviolympialisiin 2018 ovat selvillä, mutta pelaajat eivät. Päästääkö NHL kiekkoilijansa olympialaisiin, vai lähteekö osa rikkureina matkaan.

Jos kysyt yhdeltä taholta, kuulet vastauksen, että vaikeaa on. Toisella puolella arvellaan, että molemmat osapuolet, NHL ja Kansainvälinen olympiakomitea, vedättävät kilpaa toisiaan.

Kyse on pelaajien vakuutusmaksuista ja siitä, että seurojen omistajat eivät ole ihastuneita hallien hiljenemiseen pariksi viikoksi keskellä talvea ja sesonkia.

Jos World Cup siirretään olympialaisten kilpailijaksi keskelle kautta, hiljenevät myös silloin hallit ympäri Pohjois-Amerikkaa.

NHL:ää tarkasti seuraavilta on tullut vihjaus, että Pekingin talvikisat 2022 kiinnostavat, mutta Etelä-Korea ei. Kiinan markkinoille ei kukaan voi kääntää selkäänsä. Ääneen sitä ei voi sanoa, kun kaikki on auki.

Melkein puolet Euroopan joukkueen pelaajista tuli World Cupiin lähes suoraan olympiakarsinnoista. Norjan ja New York Rangersin Mats Zuccarello saisi uuden mahdollisuuden pelata olympialaisissa, jos sopimus syntyisi NHL:n ja Kansainvälisen olympiakomitean välillä.

Slovenian Anze Kopitar on vielä houkuttelevammassa tilanteessa. Hän on pelannut MM-kisoissa, mutta olympialaiset olisivat uusi kokemus. Hän oli Zuccarellon tavoin varmistamassa maalleen olympiapaikkaa.

Jos NHL-komisaari Gary Bettmanin työpöydällä olevaa kiireellisyyslistaa voisi veikata. Ensin on saatava jokin ratkaisu olympiakysymykseen ja heti perään World Cupin kohtalo.

World Cupin toinen loppuottelu Kanada–Eurooppa pelataan perjantaina kello 03.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?