Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Singaporen virheestä oppia Räikkösen tiimille: ”Tulos sattui”

Urheilu
 
EDGAR SU / Reuters
Kimi Räikkösen mukaan hänen renkaansa olisivat riittäneet Singaporessa kisan loppuun ilman viimeistä varikkopysähdystä, mutta lopputulosta olisi ollut vaikea arvioida.
Kimi Räikkösen mukaan hänen renkaansa olisivat riittäneet Singaporessa kisan loppuun ilman viimeistä varikkopysähdystä, mutta lopputulosta olisi ollut vaikea arvioida. Kuva: EDGAR SU / Reuters

Kuala Lumpur

Singaporen kisan jälkeen pähkäiltiin, että Kimi Räikkönen menetti paikan palkintopallilla Ferrarin taktisen virhearvion vuoksi. Mercedeksen Lewis Hamiltonin hyökkäys takaa olisi ollut estettävissä toisenlaisella strategialla.

Torstaina Sepangin ratavarikolla lehdistötilaisuudessa Räikköseltä kysyttiin, miten hän koki tapahtuneen.

”Teemme kaikki parhaamme, ja valitettavasti välillä teen virheitä, ja välillä sitä sattuu tiimin puolella. Työskentelemme aina tiiminä, ja mitä ikinä sitten tapahtuukin, meidän on yhdessä otettava opiksi ja yrittää välttää virheet jatkossa”, Räikkönen muotoili.

”Singaporen tulos sattui minuun yhtä kovasti kuin muuhunkin tiimiin. Olisimmeko pysyneet Hamiltonin edellä pysähtymättä enää lainkaan? Jälkikäteen on helppo sanoa, mitä olisi pitänyt tehdä, mutta luulenpa, että jos olisin jatkanut käymättä varikolla, hän olisi saanut minut kiinni kisan lopussa. Eri juttu sitten, olisiko hän päässyt ohitse. Jos olisi päässyt, lopputulos olisi silti ollut sama.”

”On mahdoton sanoa tarkasti, koska niin monta juttua olisi voinut olla toisin. Renkaat olisivat kyllä kestäneet maaliin asti.”

”Emme tietenkään suunnitelleet niin, että putoan Hamiltonin taakse, ja olisimme voineet tehdä monta asiaa paremmin, mutta se nyt vaan kuuluu osana oppimiseen. Lopputulos ei ollut ihanteellinen, mutta välillä niin käy”, Räikkönen ruoti.

Viime vuonna Ferrari juhli Sebastian Vettelin voitolla Malesiassa.

Räikkönen ei tapansa mukaan käynyt spekuloimaan viikonlopun näkymillä ennen kuin perjantain harjoitukset on ajettu.

”On eri renkaat ja uusi asvaltti, mutta muuttaako se mitään, sitä on vaikea tietää. Se selviää viikonlopun aikana. Olemme ajaneet monta erilaista kisaa tänä vuonna, ja jossain tallit ovat olleet hyvin lähekkäin, kun jossain joku tiimi on ollut kaukana edellä. Ei kannata arvailla. Teemme oman ohjelmamme, ja siitä saamme sitten ideaa, mitkä ovat mahdollisuudet”, Räikkönen tuumaili.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!