Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Gretzky ja Kopitar kehuivat toisiaan, mutta yhteiset golfkierrokset kuulemma päättyivät tasan

Urheilu
 
Dan Hamilton / USA Today Sports
Itse Wayne Gretzky kehuu Euroopan joukkueen kapteenia Anze Kopitaria. Kuvassa vasemmalla kokenut slovakialaishyökkääjä Marian Hossa.
Itse Wayne Gretzky kehuu Euroopan joukkueen kapteenia Anze Kopitaria. Kuvassa vasemmalla kokenut slovakialaishyökkääjä Marian Hossa. Kuva: Dan Hamilton / USA Today Sports

Toronto

Jääkiekkolegenda Wayne Gretzkystä sanotaan, että hän toi jääkiekon Kaliforniaan.

Gretzkyn kohusiirto Edmonton Oilersista Los Angeles Kingsiin kesällä 1988 herätti kalifornialaisen kiekkoilun eloon. Gretzky pelasi lähes kahdeksan kautta Kingsissä, mutta ei onnistunut voittamaan siellä Stanley Cupia.

Pari päivää sitten Gretzky nimitettiin Toronton World Cupin yhteydessä NHL:n satavuotisen historian kunniaksi liigan lähettilääksi. Tuossa tilaisuudessa Gretzky jakoi kehuja slovenialaiselle Anze Kopitarille. Gretzky sanoi Kopitarin olevan yksi NHL:n parhaista kahden suunnan keskushyökkääjistä.

”Kaikki tietävät. Hän on Wayne Gretzky. Se on rohkaisevaa ja nostattaa itseluottamusta”, Kopitar kiitti kehuista. ”Mitäpä muuta siihen voisi sanoa.”

Gretzkyn ja Jari Kurrin aikana Los Angeles Kings eteni Stanley Cupin loppuotteluun 1993, mutta hävisi finaalisarjan Montrealille ja loistavalle maalivahdille Patrick Roylle.

Vasta Kopitarin aikakaudella Kingsistä on jalostunut voittajajoukkue. Kopitar on ollut kahdesti viemässä Los Angelesia Stanley Cupin mestaruuteen, vuosina 2012 ja 2014.

Molempina mestaruuskausina Kopitar on pelannut piste per peli -tahdissa pudotuspeleissä.

”Olen ollut onnekas, kun olen saanut tavata muutaman kerran Waynen ja päässyt pelaamaan pari kertaa golfia hänen kanssaan”, Kopitar sanoi uudesta kiekkolähettiläästä.

”Hän on tyylikäs herrasmies. On hienoa olla hänen seurassaan ja kuunnella hänen tarinoitaan”, Kopitar jatkoi.

Miten muuten golfkierrokset päättyivät?

Kopitar mietti hetken, hymähti hiukan ja vastasi: ”Pelasimme tasan.”

World Cupissa Kopitar on ollut Euroopan parhaita pelaajia kuten sopii olettaa, mutta vielä pitäisi nostaa tasoa hiukkasen.

”Meidän täytyy tehdä muutama maali lisää”, Kopitar sanoi, kun joukkueet kohtaavat torstaiyönä.

Toistaiseksi Kopitar on maaleitta tehoillaan 0+4.

Eurooppa ja Kanada kohtaavat World Cupin toisessa loppuottelussa Torontossa torstaiyönä kello 3.10. Kanada johtaa kaksi voittoa vaativaa ottelusarjaa 1–0.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!