Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Alonsolla edessä rangaistus, Buttonilla juhlakisa – ”Ajattelin, etten ikinä aja niin kauan”

Jenson Buttonista tulee Malesiassa F1-historian kolmas kuljettaja, joka on ajanut 300 Grand Prix -kisaa.

Urheilu
 
EDGAR SU / Reuters
Vuoden 2009 maailmanmestarilla Jenson Buttonilla on aihetta hymyyn 300:nnen F1-kisansa kunniaksi.
Vuoden 2009 maailmanmestarilla Jenson Buttonilla on aihetta hymyyn 300:nnen F1-kisansa kunniaksi. Kuva: EDGAR SU / Reuters

Kuala Lumpur

Fernando Alonso aloitti Malesian Grand Prix -viikonlopun Hondan viimeisimmällä voimayksiköllä. Se merkitsee McLarenin espanjalaiskuljettajalle 30 lähtöruudun rangaistusta sunnuntain kisaan.

Tallikaveri Jenson Button aloitti harjoitukset vielä vanhalla moottorilla. Alonson ajamisista kertyvien datojen perusteella sitten ratkaistaan, millä voimayksiköllä brittikuski jatkaa viikonloppua.

Buttonia ei rangaistus uhkaa, sillä hän on pysynyt yhden kauden moottorikiintiön rajoissa.

Buttonista tulee Malesiassa F1-historian kolmas kuljettaja, joka on ajanut 300 Grand Prix -kisaa. Vuoden 2009 maailmanmestari liittyy kerhoon, jonka muut jäsenet ovat 323 kisaa ajanut Rubens Barrichello ja 307 kisaa ajanut Michael Schumacher.

”Muistan, kun Rubensille tuli ensimmäisenä 300 kisaa täyteen. Ajattelin silloin, etten ikinä aja niin kauan. Isänikin kysyi aikanaan, aionko ajaa kolmikymppiseksi asti. Ja nyt olen tässä 36-vuotiaana, ja minulle on tulossa 300 kisaa täyteen”, Button päivitteli.

Button ei aja ensi kaudella McLarenilla, vaan toimii tallissa kehitys- ja varakuljettajan tehtävissä. Näin kauden päättyessä hänellä on 305 kisaa, mikä mitä luultavimmin jää tilastoihin hänen lukemakseen.

Buttonilla on tosin sopimuksessaan optio palata kisakuljettajaksi vuonna 2018.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?