Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Crosby taas kerran juhlittuna

Urheilu
 
Dan Hamilton / USA TODAY
Sidney Crosby nosti komean pokaalin suorille käsille Kanadan voitettua World Cupin.
Sidney Crosby nosti komean pokaalin suorille käsille Kanadan voitettua World Cupin. Kuva: Dan Hamilton / USA TODAY

Kanada–Eurooppa 2–1

Kanada mestari 2–0

Toronto

Kaikki huipentui, kun Kanadan kapteeni Sidney Crosby nosti World Cupin läpinäkyvän palkintopatsaan suorille käsille. Kansallislaulu alkoi soida toisen kerran illan aikana, ja Kanadan lippu vedettiin Air Canada Centren kattoon.

Tätä hetkeä varten järjestettiin jääkiekon World Cup, pelattiin kaksi viikkoa maailman parhaita vastaan ja saatiin juhlat lajin kotimaassa. Kanada voitti toisessa ottelussa Euroopan 2–1 ja vei turnauksen voitoin 2–0.

Mestaruus oli ”varattu” Kanadalle, ja se sen ottikin. Ei ihan niin kuin saattoi olettaa, mutta otti kuitenkin.

Kokoomajoukkue Eurooppa antoi niin hyvän vastuksen toisessa loppuottelussa kuin voi olla mahdollista. Ensin se johti ottelua pitkään Zdeno Charan maalilla, kunnes Kanada tuli pienellä tuomariavustuksella tasoihin ja ohi.

Bostonin miehet Patrice Bergeron ja Brad Marchand tekivät maalit, ja kyllä keskushyökkääjä Sidney Crosbyllakin oli sormensa pelissä.

Vancouverin olympialaisissa Crosby ratkaisi finaalin USA:ta vastaan. Sotšissa hän johti joukkuetta kapteenina, kuten myös nyt kaksi vuotta myöhemmin Torontossa.

Turnauksen parhaaksi ketjuksi olisi voitu valita Marchand–Crosby–Bergeron, mutta kun tehtiin vain yksi valinta, osui se Crosbyyn.

”Olemme samalta alueelta kotoisin, mutta emme koskaan saaneet pelata yhdessä”, Crosby sanoi historiastaan Bostonia edustavan Marchandin kanssa. ”Ja nyt, kun pelattiin tällä tasolla ja oman maan puolesta, on se aivan erityistä.”

Ei ole sattumaa, että Marchand teki voittomaalin tarkalla laukauksellaan alanurkkaan. Hän oli Kanadan joukkueen paras maalintekijä viime kaudella NHL:ssä.

”Tämä oli maailman isoin näyttämö, ja oli hienoa olla osa sitä”, Marchand sanoi. ”Voittaa tällaisen joukkueen kanssa on uskomaton tunnelma. Ja vielä koko kansa takana.”

Kanada esitteli turnauksen parhaan ketjun, mutta hyvää tarjosi Eurooppakin. Slovenialainen Anze Kopitar johti kolmikkoa, jossa pelasivat slovakialaiset Tomas Tatar ja Marian Hossa.

Tatar edusti nuoruutta ja nopeutta, Hossa kokemusta ja voittamisen kulttuuria ja Kopitar kaikkea tätä yhdessä. Hieno ketju hitsautui yhteen vajaan kuukauden mittaisella matkalla.

Euroopan päävalmentaja Ralph Krueger juoksutti ykköshevostaan säästelemättä, kun Kopitar pelasi 23.39 minuuttia. Tuollaisia lukemia ei hyökkääjä pysty pelaamaan pitkän runkosarjan aikana, mutta tämä ei ollutkaan ihan tavallinen tapahtuma.

”Kun katson tätä joukkuetta, en voi olla kuin ylpeä. Teimme tästä hitonmoisen finaalin, jota kukaan ei odottanut”, Krueger sanoi. Hän olisi mielellään halunnut puuttua viime minuuttien pehmeästi tuomittuun ratkaisujäähyyn, mutta jätti sen tekemättä.

”Pelasimme ylivoimaisesti parhaan pelimme”, Krueger sanoi. ”He pelasivat sydämensä kyllyydestä.”

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!