Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Suomi avasi mitalitilinsä taekwondon liikesarjojen MM-kilpailuissa Perussa

Lauantaina suomalaista kilpailevat muun muassa viime vuoden EM-kultamitalisti Frans Salmi ja hopeamitalisti Niina Virtala.

Urheilu
 
Ville Lehtinen
Triin Saviauk (vasemmalla), Johanna Nukari ja Niina Virtala Taekwondon MM-kilpailuissa Perussa.
Triin Saviauk (vasemmalla), Johanna Nukari ja Niina Virtala Taekwondon MM-kilpailuissa Perussa. Kuva: Ville Lehtinen

Lima.

Suomi avasi mitalitilinsä kahdella pronssilla taekwondon liikesarjojen MM-kisojen toisena kilpailupäivänä perjantaina Perussa.

Espoon Hwarang Teamiä edustava Johanna Nukari voitti pronssia alle 40-vuotiaiden naisten sarjassa kukistamalla Meksikon, Kanadan ja Espanjan edustajat. Kultakamppailuun tien katkaisi Venäjä, joka sijoittui lopulta hopealle. Sarjan kulta meni Iraniin.

Nukari oli mukana voittamassa myös Suomen toista pronssia naisten ryhmäsarjassa yhdessä Triin Saviaukin ja Niina Virtalan kanssa. Saviauk edustaa turkulaista Budokwaita ja Virtala tamperelaista Mansea.

”Päivä meni aika suunnitellusti, mutta haastetta toi se, että molemmat sarjat käytiin samana päivänä. Sitä ei ole arvokisoissa ennen kohdalle osunut”, kuudensissa MM-kisoissa Suomea nyt edustava Nukari kertoo.

”Ryhmäsarjassa täytyy koko ajan aistia toisia ja yksilösarjassa keskittyä omaan tekemiseen. Onneksi roolista toiseen vaihtaminen onnistui.”

Mitalit olivat uusinta vuoden takaa Serbian EM-kisoista. Nukari ja sama naisten ryhmä ottivat myös siellä pronssimitalit. Nukari, 37, on harrastanut taekwondoa vuodesta 1992. Hän on vyöarvoltaan 4. Dan.

Perun pääkaupungissa Limassa käytävät MM-kisat päättyvät sunnuntaina. Lauantaina suomalaista kilpailevat muun muassa viime vuoden EM-kultamitalisti Frans Salmi ja hopeamitalisti Niina Virtala.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?