Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

”Kaisan kaunoluisteluharjoitukset Myllypurossa” ovat Tapparan Veli-Matti Savinaisen kohentuneen liikkeen salaisuus – IFK:ta vastaan hyökkääjä oli kuin ikiliikkuja

Urheilu
 
Huippuhetket: HIFK - Tappara
Huippuhetket: HIFK - Tappara
Helsingin jäähalli täytti 50 vuotta ja sitä juhlistettiin lauantaisessa ottelussa HIFK:n ja Tapparan välillä. Tamperelaiset olivat kuitenkin tylyjä juhalvieraita, kun joukkue nappasi kolme pistettä mukaansa maalein 4-2. Voitolla Tappara vankisti asemiaan sarjataulukon piikkipaikalla.

HIFK–Tappara 2–4

Helsingin IFK jäi telineisiin jääkiekkoliigan viime kevään finalistien kohtaamisessa. Tapparan Veli-Matti Savinaisen 37 sekunnissa tekemä 1–0 oli lopun alku ottelussa, jonka tamperelaiset voittivat 4–2 (3–1, 1–1. 0–0).

Tapparalle ottelu oli toinen reilussa vuorokaudessa. Päivän enemmän huilinut HIFK oli kuitenkin vastaanottavana osapuolena, kun tamperelaiset rynnistivät päälle.

”Ei rasitus näy, jos pelaaja valmistaa hyvin itsenä”, sanoi Tapparan valmentaja Jussi Tapola. ”Kun saa luonnetta ja sydäntä mukaan, niin kroppakin tulee mukaan.”

HIFK:lla on pienen pieni tilaisuus päästä peliin kiinni kolmannen erässä. Tapparan maalivahti Dominik Hrachovina venyi kuitenkin Miro Saarelaisen ylivoimalla ampuman laukauksen eteen.

Saarelaisen osuma olisi nostanut IFK:n maalin päähän 3–4:ään, kun päätöserää oli pelaamatta reilut seitsemän minuuttia.

”Se oli ottelun voittotorjunta”, mietti Tapola. ”Onneksi fysiikkamme kesti IFK:n kovan loppukirin.”

Savinainen oli IFK:n pelaajien rinnalla kuin ikiliikkuja. Hänen liikkeensä salaisuus on jääkiekkoilijalle erikoinen kesäharjoitusmuoto.

”Kävin kesällä Kaisan, en muista sukunimeä, kaunoluisteluharjoituksissa Myllypurossa”, tunnusti Savinainen. ”Hioimme lähinnä luistelutekniikkaani parempaan terään.”

HIFK:n loukkaantumishuolet lisääntyivät. Hyökkääjä Lennart Petrell sai avauserässä kiekosta jalkaansa ja poistui pelistä.

Petrell lähdettyä Juhamatti Aaltonen urakoi kahdessa ketjussa. Hän oli loppujen lopuksi ainoa helsinkiläinen, joka sai tempuillaan Tapparan hetkittäin varpailleen.

HIFK:n valmentajan Antti Törmäsen mukaan loukkaantumishuolet helpottavat ensi viikolla. Hän odottaa hyökkääjä Joonas Raskin ja puolustaja Teemu Erosen palaavan Mestarien liigan peliin TPS:ää vastaan.

HIFK:n 1-1-tasoituksen teki läheltä Mika Partanen. Corey Elkins rynnäköi maalille ja tilanteessa syntynyt irtokiekko osui Partasen luistelulinjalle.

Kotijoukkueen 2–4-kavennuksen ohjasi Micke Åsten toisen erän viimeisellä minuutilla. Osuman syötti viime pelien tehopelaaja Thomas Nykopp.

Tappara esitti kauden parasta jääkiekkoa Helsingissä. Mestariainesta.

Savinainen sanoi, ettei yhdestä pelistä voi tehdä liian kovia johtopäätöksiä: ”Jokainen joukkue hakee vielä tässä vaiheessa pelikautta itseään.”

Ottelussa juhlittiin Helsingin jäähallin 50-vuotispäivää. HIFK käytti ensimmäisessä erässä retropaitoja.

HIFK:lla oli samantyyppiset pelipaidat, joissa Helsingin joukkue kohtasi avauspelissä Tukholman 1966. Ruotsalaiset voittivat 5–2.

Heikki Saukkomaa / Lehtikuva
Tapparan Veli-Matti Savinainen kampesi HIFK:n Thomas Nykoppin tieltään joukkueiden lauantain kohtaamisessa.
Tapparan Veli-Matti Savinainen kampesi HIFK:n Thomas Nykoppin tieltään joukkueiden lauantain kohtaamisessa.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!