Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

USA:n Ryder Cup -tähdellä käytöshäiriöitä kentän ulkopuolella – potkut collegesta ja välit poikki vanhempien kanssa

Urheilu
 
Rob Schumacher / USA Today Sports
Patrick Reed tuuletti upotettuaan puttinsa lauantain nelinpelissä.
Patrick Reed tuuletti upotettuaan puttinsa lauantain nelinpelissä. Kuva: Rob Schumacher / USA Today Sports

Kun Yhdysvaltojen joukkue lähtee sunnuntai-iltana Suomen aikaa kolmen pisteen johdossa (9,5–6,5) golfin reikäpeliottelun Ryder Cupin ratkaiseviin kaksinpeleihin Eurooppaa vastaan, sen suurin tähti on tähän mennessä ollut yllättävä nimi.

Maan olympiaedustaja Patrick Reed esitti säihkyvää peliä nimekkäämmän Jordan Spiethin parina, kun kaksikko voitti lauantain (yöllä Suomen aikaa) nelipallossa Rion olympiaturnauksen kaksi parasta pelaajaa, Justin Rosen ja Henrik Stensonin.

Käytännössä Reed voitti Hazeltinen kentällä Minnesotassa Euroopan kaksikon lähes yksin tehtyään yhden eaglen ja kuusi birdieä. Ottelu päättyi 2/1, ja maailmanlistan nelonen Spieth jäi statistiksi.

Reed pelaa toisen kerran Ryder Cupissa, jossa hänen menestyksensä on ollut erinomaista.

Kaksi vuotta sitten Skotlannissa Reed ja Spieth pelasivat jo parina. Siellä he voittivat ensikertalaisina kolmesta ottelustaan kaksi ja yksi päättyi tasan. Kaksinpelissä Reed voitti Stensonin 1/0 ja oli yksi USA:n harvoista kaksinpelivoittajista.

Ensimmäisen tappionsa Ryder Cupissa parina Reed ja Spieth kokivat perjantaina, kun he hävisivät nelipallossa (fourball) Roselle ja Stensonille 5/4.

Sitä ennen he voittivat saman kaksikon nelinpelissä (foursome). Lauantain nelinpeli Euroopan espanjalaiskaksikkoa vastaan päättyi tasan.

Reedin saldo Ryder Cupissa ennen kaksinpelejä on siis viisi voittoa, kaksi tasapeliä ja yksi tappio.

Kaksinpelissä Reed kohtaa Euroopan ykköspelaajan Rory McIlroyn. He lähtevät kentälle ensimmäisinä.

Ryder Cupissa Reed, 26, on siis osoittautunut kovaksi joukkuepelaajaksi, mutta aina ei ole ollut niin.

Ennen siirtymistä ammattilaiseksi vuonna 2011 Reed pelasi loistavan amatööri- ja collegeuran, mutta kentän ulkopuolella hän herätti ristiriitoja mm. käytöshäiriöitten takia.

Hän joutui vaihtamaan college-joukkuetta saatuaan potkut Georgian yliopistosta. Sen jälkeen hän johti Augusta State -yliopiston joukkueen NCAA:n mestaruuteen.

Muutama vuosi sitten Reed kohautti lajipiirejä sanottuaan haastattelussa, että hän tuntee kuuluvansa maailman viiden parhaan pelaajan joukkoon. Silloin hän oli vielä maailmanlistalla kaukana nykyisestä sijoituksestaan, joka on kahdeksas.

Myös Reedin yksityiselämässä on ollut ristiriitoja. Amerikkalaisten viestimien mukaan hän on pannut välit poikki vanhempiensa kanssa. Hän ei esimerkiksi kutsunut vanhempiaan ja sisartaan häihinsä vuonna 2012.

Julkista kohua syntyi myös siitä, että Reedin vaimo Justine pyysi poliisia poistamaan Reedin vanhemmat ja siskon yleisön joukosta vuoden 2014 US Openissa.

Ryder Cupin tilanne 2. päivän nelipallon jälkeen USA–Eurooppa 9,5–6,5.

Lauantain nelipallo:

Rory McIlroy/Thomas Pieters Eurooppa–Brooks Koepka/Dustin Johnson USA 3/1, J.B. Holmes/Ryan Moore U–Danny Willett/Lee Westwood E 1/0, Phil Mickerson/Matt Kuchar U–Martin Kaymer/Sergio Garcia E 2/1, Patrick Reed/Jordan Spieth U–Justin Rose/Henrik Stenson E 2/1.

Sunnuntain kaksinpelien peliparit:

Patrick Reed U–Rory McIlroy E, Jordan Spieth U–Henrik Stenson E, J.B. Holmes U–Thomas Pieters E, Rickie Fowler U–Justin Rose E, Jimmy Walker U–Rafael Cabrera Bello E, Phil Mickelson U–Sergio Garcia E, Ryan Moore U–Lee Westwood E, Brandt Snedeker U–Andy Sullivan E, Dustin Johnson U–Chris Wood E, Brooks Koepka U–Danny Willett E, Matt Kuchar U–Martin Kaymer E, Zach Johnson U–Matt Fitzpatrick E.

Lähteet: Reuters, golf.com

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?