Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Yhdysvallat voitti Euroopan Ryder Cupissa ensimmäisen kerran sitten vuoden 2008 – ”Käsittämätöntä”

USA:n voitto ratkesi Ryder Cup -debyyttinsä tehneen Ryan Mooren pelivuorolla.

Urheilu
 
Rob Schumacher / USA Today
Ryan Moore oli ensimmäisessä Ryder Cupissaan Yhdysvaltain onnistujia.
Ryan Moore oli ensimmäisessä Ryder Cupissaan Yhdysvaltain onnistujia. Kuva: Rob Schumacher / USA Today

Yhdysvallat voitti Euroopan golfin Ryder Cupissa 17–11 sunnuntaina Minnesotan Chaskassa. Voitto oli yhdysvaltalaisille legendaarisessa USA:n ja Euroopan välisessä Cupissa ensimmäinen sitten vuoden 2008.

Ryder Cup käytiin tänä vuonna 41. kerran.

USA varmisti voittonsa päätöspäivänä käydyissä reikäpeliottelun kaksinpeleissä Ryan Mooren kukistettua Lee Westwoodin.

Ensimmäisen Ryder Cupinsa pelannut Moore oli saanut ylipäätään tietää olevansa osa Yhdysvaltain joukkuetta vasta edellisenä sunnuntaina. Hän voitti kaikki kolme viimeistä reikää Westwoodia vastaan, eikä ollut löytää suorituksensa jälkeen sanoja.

”En edes tiedä. Tämä on juuri nyt uskomatonta: niitata piste, joka ratkaisee tämän ottelun. Birdie 17. reiällä ja sitten voitto viimeisellä reiällä birdiellä. Rehellisesti, en tiedä, mitä kertoa teille. Käsittämätöntä”, Moore sanoi häkeltyneenä uutistoimisto AFP:n mukaan.

Viisi PGA Tourin kilpailua urallaan voittanut Moore oli Yhdysvaltain kapteenin Davis Loven valinta. Viimeisimmän hän voitti syyskuussa John Deere Classic -kilpailussa.

”Tietysti minun taustallani oli erinomaista pelaamista. Pystyin rentoutumaan ja pelaamaan viimeisimmät pari reikää ja nipistää niissä voiton”, Moore sanoi.

USA voitti sunnuntaina yhteensä seitsemän kahdestatoista reikäpeliottelun kaksinpelistä.

Monet pelaajat muistivat Ryder Cupin aikana edellisenä viikkona sunnuntaina kuollutta golflegendaa Arnold Palmeria. Hänen kuolemaansa kunnioitettiin sekä sanallisesti että tuomalla viikon ensimmäiselle lyöntipaikalle hänen golfmailansa.

87-vuotiaana kuollut Palmer voitti urallaan kuusi Ryder Cupia Yhdysvaltain joukkueessa.

”Olemme pelanneet tällä viikolla Palmerin menehtymisen varjossa. Olen kuitenkin varma, että hän on katsonut meitä tuolta ylhäältä hymy kasvoillaan”, Euroopan kapteeni Darren Clarke sanoi Ryder Cupin lopetusseremoniassa.

”Arnoldin poismeno loi varjon tälle viikolle, mutta me selvisimme siitä yhdessä ja pääsemme nyt juhlimaan. Arnold katsoi tällä viikolla meidän peräämme, ja tämä (voitto) on omistettu Arnoldille”, USAn kapteeni Davis Love puolestaan totesi uutistoimisto Reutersin mukaan.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?