Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Ryan Moore häikäisi Ryder Cupissa

Urheilu
 
John David Mercer / USA TODAY Sports
Ryan Moore sai onnittelut Yhdysvaltojen pelaajien tukijoukoilta.
Ryan Moore sai onnittelut Yhdysvaltojen pelaajien tukijoukoilta. Kuva: John David Mercer / USA TODAY Sports
Fakta

Ryder Cupin kaksinpelit

 Patrick Reed USA–Rory McIlroy Eurooppa 1/0

 Henrik Stenson E–Jordan Spieth U 3/2

 Thomas Pieters E–J.B. Holmes U 3/2

 Rickie Fowler U–Justin Rose E 1/0

 Rafa Cabrera Bello E–Jimmy Walker U 3/2

 Phil Mickelson U–Sergio Garcia E tasan

 Ryan Moore U–Lee Westwood E 1/0

 Brandt Snedeker U–Andy Sullivan E 3/1

 Dustin Johnson U–Chris Wood E 1/0

 Brooks Koepka U–Danny Willett E 5/4

 Martin Kaymer E–Matt Kuchar U 1/0

 Zach Johnson U–Matt Fitzpatrick E 4/3.

Ryan Moore oli kapteenin viimeinen valinta Yhdysvaltojen golfin Ryder Cupin joukkueeseen, mutta ensimmäinen, joka pääsi juhlimaan ratkaisevaa voittoputtia.

Moore pelasi häikäisevän hyvin kolme viimeistä reikää varhain maanantaina Suomen aikaa. Hän teki eaglen, birdien ja hermoja raastavan parin, jolla hän varmisti Yhdysvalloille voittoon vaadittavan 15. pisteen.

Mooren vastustajana ollut Lee Westwood ei voinut muuta kuin kätellä ja onnitella Moorea. Tappio oli katkera pala kokeneelle Westwoodille, jolla oli kahden lyönnin johto ennen sankarin viitan ottaneen Mooren hurjaa kiriä.

Loppu oli sen jälkeen enää pelkkää kosmetiikkaa. Yhdysvallat voitti maailman arvostetuimmassa golfottelussa Euroopan pistein 17–11.

USA voitti sunnuntaina yhteensä seitsemän kahdestatoista reikäpeliottelun kaksinpelistä.

Omat ottelunsa jo pelanneet Patrick Reed ja J. B. Holmes kulkivat Mooren mukana kannustamassa viimeisillä väylillä.

”Näin molemmat kaverit ja sanoin heille, että hyvä on. Hoidan homma joukkueen puolesta”, Moore kertoi lehdistötilaisuudessa.

Myös Reed kuului Yhdysvaltojen avainpelaajiin. Hän voitti sunnuntain avausparissa 1/0 Rory McIlroyn, joka kuului Euroopan kapteenin Darren Clarken luottopelaajiin. McIlroy oli alkuväylillä vahvassa vedossa, mutta kadotti pelirytminsä.

J.B. Holmes sen sijaan hävisi 3/2 Thomas Pietersille, joka pelasi ensi kertaa Ryder Cupissa. Belgialainen oli Euroopan joukkueen yllättäjä. Hän pelasi kaikki viisi peliä perjantaista sunnuntaihin ja voitti niistä neljä.

Brandt Snedeker oli ainoa yhdysvaltalainen, joka voitti kolmen päivän aikana kaikki ottelunsa. Snedeker kiitti erikseen Bubba Watsonia, joka kiersi kentällä hänen tukenaan.

Watson tarjoutui vapaaehtoiseksi ”huutosakiksi”, kun hän ei itse mahtunut mukaan. Watson, maailman seitsemänneksi paras golfaaja, menetti oman paikkansa joukkueen viimeisenä pelaajana juuri Moorelle.

”En tiedä, olisinko itse pystynyt samaan”, Snedeker sanoi.

Ottelun varsinainen tähtipari oli Phil Mickelson ja espanjalainen Sergio Garcia. Kaksikon peli päättyi tasan, ja he tekivät yhteensä 19 birdieä, joista kymmenen merkittiin Mickelsonin korttiin.

Mickelson oli maagisessa puttikunnossa ja pelasi oman ottelunsa 63 lyöntiin. ”Pelasin parasta golfiani”, hän sanoi.

Mickelson, 46, oli Yhdysvaltojen kokenein pelaaja. Hän pelasi Minnesotan Hazeltinessa jo yhdennentoista kerran Ryder Cupissa, joka käytiin tänä vuonna 41. kerran.

Voitto oli iso juttu Yhdysvalloille, joka oli viimeksi juhlinut Ryder Cupissa vuonna 2008.

Kaksi vuotta sitten Eurooppa voitti Yhdysvallat Skotlannissa pelatussa ottelussa 16,5–11,5. Silloin Mickelson arvosteli kovin sanoin silloista kapteenia Tom Watsonia pelaajien valinnoista.

Tällä kertaa kritiikille ei jäänyt sijaa. ”Tämä oli hieno viikko. Joukkueen henki oli mahtava, ja meillä oli hauskaa. Kaikki pelasivat upeaa golfia”, Mickelson sanoi.

Yhdysvaltoja kipparoi jälleen Davis Love III, joka sai nyt hyvityksen vuoden 2012 tappiolle Chicagossa. Silloin Eurooppa nousi neljän pisteen tappioasemasta voittoon.

”Tämä voitto on omistettu Arnoldille”, Love III sanoi kiitospuheessaan, jossa hän muisti viikko sitten sunnuntaina kuollutta golflegendaa, 87-vuotiasta Arnold Palmeria.

Golfin legendoihin kuulunut Palmer voitti urallaan kuusi Ryder Cupia. Palmeria kunnioitettiin tuomalla ensimmäiselle lyöntipaikalle hänen golfmailansa.

”Pelasimme Palmerin menehtymisen varjossa. Olen kuitenkin varma, että hän on katsonut meitä tuolta ylhäältä hymy kasvoillaan”, Euroopan kapteeni Clarke sanoi.

Yleisön huono käyttäytyminen jätti varjonsa muuten hienoon tapahtumaan.

Osa yleisöstä huuteli asiattomuuksia eurooppalaisille pelaajille. ”Huutelu ylitti kaikki rajat”, McIlroy sanoi.

John David Mercer / USA TODAY Sports
Oct 2, 2016; Chaska, MN, USA; Ryan Moore of the United States after winning the Ryder Cup during the single matches in 41st Ryder Cup Hazeltine National Golf Club. Mandatory Credit: John David Mercer-USA TODAY Sports
Oct 2, 2016; Chaska, MN, USA; Ryan Moore of the United States after winning the Ryder Cup during the single matches in 41st Ryder Cup Hazeltine National Golf Club. Mandatory Credit: John David Mercer-USA TODAY Sports
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!