Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Korisliiga alkaa: Viime kaudesta jäi kultainen ananas Seagullsin hampaankoloon

Helsinkiläinen Seagulls lähtee Korisliigaan vahvana haastajana ja revanssi mielessä.

Urheilu
 
Kimmo Penttinen
Seagullsin James Sinclair
Seagullsin James Sinclair Kuva: Kimmo Penttinen

Seagullsin päävalmentaja Mikko Larkasta sapettaa yhä. Tampereen Pyrinnölle kärsitystä niukasta välierätappiosta on vierähtänyt jo viisi kuukautta, mutta ainoastaan revanssi parantaisi haavat täysin.

”Olimme viime keväänä todella lähellä finaalipaikkaa, mutta käteen jäi formulatermein ainoastaan kultainen ananas. Jokaiselle mukana olleelle jäi kauhea nälkä”, Larkas kertoo.

Pettymykseen päättyneestä kaudesta on kuitenkin ollut hyvä ammentaa: Seagullsin peli parani selvästi kevään edetessä, ja Larkas uskoo joukkueen siipien kantavan myös alkavalla kaudella. Valtaosa kotimaisista runkopelaajista jatkaa, minkä lisäksi hyvänä korintekijänä ja joukkueen isähahmona kunnostautunut yhdysvaltalainen Jason Conley palaa Helsinkiin.

Hävinnyttä joukkuetta – ainakaan hyvin pelannutta sellaista – ei aina kannata vaihtaa.

Joukkueen riveistä löytyy myös muutama uusi tuttavuus. 206-senttinen Devonte Upson on kirjaimellisesti suuressa roolissa, sillä muiden Seagulls-pelaajien koko ei riitä painimaan sarjan isoimpia kolosseja vastaan.

”Onko koon puute uhka vai mahdollisuus? Ihan miten sen haluaa kääntää. On selvää, että meidän täytyy joukkueena osallistua niihin asioihin, jotka normaalisti jäävät isojen kavereiden hoidettaviksi. Eniten painetta on oman korin suojelemisessa ja levypallopelaamisessa. Mutta en ole erityisen huolissani, sillä haluamme pelata liikkuvaa koripalloa”, Larkas sanoo.

Kotimaisista tulokkaista näytön paikkaa kärkkyy vasta 16-vuotias Ricky Waxlax, joka palkittiin äskettäin NBA:n kansainvälisen juniorileirin parhaana puolustajana.

”Waxlax tulee pelaamaan Korisliigaa vasta 16-vuotiaana, mikä ei ole kovin yleistä. Se kertoo kaverin potentiaalista”, Larkas sanoo.

Waxlaxille siunaantuu mahdollisuus väläyttää osaamistaan, sillä Seagullsin kokoonpano on vielä tällä hetkellä sarjan kapeimpia.

”Haemme aktiivisesti pelaajia sekä Suomesta että ulkomailta. Olemme aika loppusuoralla, että ottaisimme neljännen amerikkalaispelaajan. Lähiaikoina on tulossa uutisia”, Larkas paljastaa.

Tänään keskiviikkona alkavasta Korisliigasta on lupa odottaa tasaista. Usealla joukkueella on mahdollisuus haastaa suurimpana mestarisuosikkina kauteen lähtevä Joensuun Kataja.

Kolmannen pääsarjakautensa aloittava Seagulls on päässyt joka vuosi lähemmäs kahta tavoitettaan: mitalia ja helsinkiläisyleisön sydänten valloittamista.

”Teemme töitä sen eteen, että taas otettaisiin askel eteenpäin. Samalla haluamme pelata koripalloa, jota yleisö tahtoo tulla katsomaan”, Larkas sanoo.

Alkavaan Korisliigakauteen lisämakua tuovat ensi vuoden syyskuussa pelattavat koripallon EM-kisat. Mahdollisuus päästä pelaamaan arvoturnausta kotiyleisön eteen toimii porkkanana myös Korisliigan nimekkäimmille suomalaispelaajille. Seagullsin pelaajista maajoukkueen portteja ovat kolkutelleet Carl Lindbom ja Antto Nikkarinen.

”Kisat olivat kesällä enemmän mielessä, kun harjoittelin maajoukkueen mukana. Nyt kaikki keskittyminen on Seagullsin peleissä. Mutta jos nappikausi tulisi ja vielä ensi kesänä pelaisi hyvin, niin mahdollisuuksien rajoissa kotikisoissa pelaaminen olisi. Mikäs olisi sen hienompaa”, Nikkarinen sanoo.

Seagulls kohtaa Korisliigan avausottelussaan vieraissa BC Nokian keksiviikkona 5.10. klo 18.30. Ottelun näyttää Fanseat.com.

Kimmo Penttinen
Antto Nikkarinen oli hyvässä vauhdissa viime kevään välieräotteluissa Tampereen Pyrintöä vastaan, mutta finaali jäi helsinkiläisiltä haaveeksi.
Antto Nikkarinen oli hyvässä vauhdissa viime kevään välieräotteluissa Tampereen Pyrintöä vastaan, mutta finaali jäi helsinkiläisiltä haaveeksi.
Kalle Parkkinen
Seagullsin Timo Heinonen pyrki Pyrinnön Esian Hendersonin ohi viime keväänä Korisliigan välieräottelussa.
Seagullsin Timo Heinonen pyrki Pyrinnön Esian Hendersonin ohi viime keväänä Korisliigan välieräottelussa.
Kimmo Penttinen
Seagullsin James Sinclair
Seagullsin James Sinclair
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!