Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Eero Markkanen tarttui hetkeensä AIK:ssa – nyt hän kyttää tilaisuutta Reykjavikissa

Eero Markkanen on tehnyt kymmenessä viime liigaottelussaan seitsemän maalia AIK:lle.

Urheilu
 
Seppo Solmela
Eero Markkanen
Eero Markkanen Kuva: Seppo Solmela

Reykjavik

Suomen jalkapallomaajoukkueella ei ole liikaa eurooppalaisissa sarjoissa onnistuvia hyökkääjiä. Lähes kaikki saatavilla olevat hyökkääjät ovat maajoukkueen matkassa Islannissa tällä viikolla. Suomen tämän hetken ykköshyökkääjän Joel Pohjanpalon loukkaannuttua Suomella on hyökkäyspään kahdelle paikalle neljä pelaajaa: Teemu Pukki, Roman Eremenko, Kasper Hämäläinen ja Eero Markkanen.

Markkasen, 25, mukaan pelaajista maalinteon ei pitäisi olla kiinni maajoukkueessa.

”Maalinteko-ongelmista saa lukea tällä haavaa mediasta. En tiedä tarkalleen, mikä ongelmien syy on. Meillähän on kuitenkin hyviä maalintekijöitä”, Markkanen sanoo.

”Ehkä pystyisimme luomaan enemmänkin paikkoja, jos saisimme viilattua viimeisiä syöttöjä enemmän kohdilleen”, Markkanen sanoo.

Markkanen on pelannut toistaiseksi viisi maaottelua urallaan, mutta Pohjanpalon poissaolo avaa nyt hänelle paremman mahdollisuuden päästä kentälle.

Tilaisuus tulee oikeaan aikaan, sillä hän on Allsvenskanissa kauden alun vaikeuksien jälkeen päässyt hyvään vauhtiin. Kymmenessä viime liigaottelussaan hän on tehnyt seitsemän liigamaalia AIK:lle.

”Suurin syy on se, että olen päässyt avauskokoonpanoihin. Pääsen silloin paremmin peliin mukaan. Sitten olen saanut onnistumisia, ja itseluottamukseni on kasvanut”, Markkanen sanoo Reykjavikissa Suomen joukkueen hotellilla.

Odotus oli pitkähkö. Neljällätoista ensimmäisellä kierroksella hän sai enimmäkseen hajaminuutteja.

”Siinä piti pitää pää kylmänä ja jatkaa työntekoa. Ajattelin, että kyllä se mahdollisuus tulee vielä ja otan oman paikkani avauksesta sitten. Tälläkin hetkellä kilpailu on tosi kovaa”, Markkanen kertoo Suomen maajoukkueen hotellilla Reykjavikissa.

Markkanen kertoo saaneensa alkukaudesta koko ajan hyvää palautetta valmentajilta, mikä ruokki itseluottamusta.

Heinäkuussa hän pääsi Eurooppa-liigan karsinnoissa vierasottelussa gibraltarilaista Europaa vastaan avaukseen ja teki voittomaalin. Sen jälkeen luottoa tuli myös Ruotsin liigassa. Kahdessa seuraavassa liigaottelussa hän teki kolme maalia. Seuraavissa kahdeksassa ottelussa syntyi vielä neljä maalia lisää.

”Meidän peli AIK:ssa toimii tosi hyvin tällä haavaa. Viime pelissä nähtiin, mihin se parhaimmillaan pystyy”, Markkanen sanoo.

Markkanen iski loppunumeroiksi 6–0, kun AIK voitti hallitsevan Ruotsin mestarin Norrköpingin.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?