Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Seksistisiä kommentteja naistuomarista laukoneet jalkapalloilijat saivat rangaistuksen: harjoittelemaan naisjoukkueen kanssa

Sparta Prahan Tomáš Koubek ja Lukáš Vacha moittivat 3–3-tasapeliin päättyneen Brno-ottelun jälkeen avustavaa erotuomaria Lucie Ratajovaa.

Urheilu
 
DAVID W CERNY / Reuters
Sparta Prahan seksistisiä kommentteja laukonut maalivahti Tomáš Koubek ja Inter Milanin hyökkääjä Eder vastakkain Eurooppa-liigan pelissä syyskuussa.
Sparta Prahan seksistisiä kommentteja laukonut maalivahti Tomáš Koubek ja Inter Milanin hyökkääjä Eder vastakkain Eurooppa-liigan pelissä syyskuussa. Kuva: DAVID W CERNY / Reuters

Tšekkiläinen jalkapalloseura Sparta Praha on antanut kahdelle pelaajalleen rangaistuksen heidän seksistisistä kommenteistaan, kertoo brittimedia The Guardian.

Sparta Prahan Lukáš Vácha ja Tomáš Koubek moittivat 3–3-tasapeliin päättyneen Brno-ottelun jälkeen avustavaa erotuomaria Lucie Ratajovaa. Kumpikin ilmaisi, että naisen paikka olisi keittiössä.

Keskikenttäpelaaja Vácha twiittasi Ratajovasta pelin jälkeen kuvan, jonka yhteyteen hän oli kirjoittanut saatesanoiksi ”lieden ääreen”.

Myös maalivahti Koubek halvensi Ratajovaa ala-arvoisella tavalla.

”Minun mielestäni naisten pitäisi pysyä hellan ääressä, eikä tuomita miesten jalkapallo-otteluita”, Koubek sanoi medialle.

Sparta Praha reagoi Koubekin ja Váchan kommentteihin passittamalla heidät tutustumaan naisten jalkapallotoimintaan.

”He toimivat lähettiläinä naisten Mestarien liigan peleissä ja tekevät raportit Spartan naisten joukkueen pomolle Dusan Zovinecille. Lisäksi he ottavat osaa joihinkin harjoituksiin yhden naisjoukkueemme kanssa nähdäkseen omin silminsä, että naiset voivat olla taitavia jossain muuallakin kuin hellan ääressä”, Sparta Prahan johtajana toimiva Adam Kotalik sanoi.

Ratajova taas sai neljän pelin tuomitsemiskiellon Brno–Sparta Praha -ottelun aikana tekemistään tuomarivirheistä.

Koubek ja Vácha pahoittelivat maanantaina kommenttejaan Facebook-tileillään. He sanoivat, että kommentit oli kohdistettu Ratajovan tekemään virheeseen.

”Kommenttini koski erityistä virhettä, joka vaikutti pelin lopputulokseen – ei missään muita naisia. Jos joku on sanoistani pahoillaan, haluan tehdä selväksi, etten tarkoittanut niitä sovinistiseksi. Kannatan naisia ​​’miesten virkoihin’ ja kannatan myös naisjalkapalloa”, Vácha kirjoitti.

”Brnossa tapahtui virhe, joka toi paljon tunteita pintaan. Sanoin lauseeni heti pelin jälkeen, ja olen siitä pahoillani. Haluaisin pyytää anteeksi kaikilta naisilta. Sanojani ei ollut tarkoitettu sovinistiseksi, sanat oli osoitettu tiettyyn henkilöön ja tiettyyn tilanteeseen, joka tapahtui pelin aikana. Vastakkaiselta puolen rakastan tyttöjäni ja haluan heidän saavuttavan elämässään jotain, josta voimme olla ylpeitä”, Koubek puolustautui palattuaan kotiin vaimonsa ja tyttäriensä luokse.

Tšekin jalkapalloliitto tuomitsi pelaajien aiemmat seksistiset kommentit ”täysin hyväksymättömiksi”.

Henry Browne / Reuters
Sparta Prahan keskikenttäpelaaja Lukáš Vácha on pahoitellut lausuntoaan naisista.
Sparta Prahan keskikenttäpelaaja Lukáš Vácha on pahoitellut lausuntoaan naisista.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?