Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Fifan nykyinen puheenjohtaja: ”Kukaan ei ole täydellinen. En kuitenkaan huijaa”

Gianni Infantino sanoo luottavansa kansainvälisen jalkapalloliiton Fifan tulevaisuuteen.

Urheilu
 
RUBEN SPRICH / Reuters
Fifan puheenjohtaja Gianni Infantino uskoo liittonsa tulevaisuuteen. Kuva etiikan ja johtamisen huippukokouksesta Fifan päämajassa Zürichissä syyskuussa 2016.
Fifan puheenjohtaja Gianni Infantino uskoo liittonsa tulevaisuuteen. Kuva etiikan ja johtamisen huippukokouksesta Fifan päämajassa Zürichissä syyskuussa 2016. Kuva: RUBEN SPRICH / Reuters

Korruptioskandaalin kourissa möyrineen kansainvälisen jalkapalloliiton Fifan mainetta ei voi luonnehtia puhtoiseksi. Helmikuussa Fifan puheenjohtajan puikkoihin hypännyt Gianni Infantino vakuuttaa kuitenkin olevansa ”onnellinen ja luottavainen” liiton tulevaisuudesta.

”Kukaan ei ole täydellinen, minä viimeisenä. En kuitenkaan varasta, en hyväksikäytä, en huijaa, enkä salli kenenkään tässä organisaatiossa tekevän niin”, Infantino sanoi uutistoimisto AFP:n haastattelussa.

Sepp Blatter ilmoitti kesäkuussa 2015 jättävänsä Fifan puheenjohtajan paikan sen jälkeen, kun tutkimukset viittasivat laajamittaiseen korruptioon järjestön sisällä ja Blatter joutui tulilinjalle.

Nykyinen puheenjohtaja Infantino uskoo, että Fifalla on nyt oikeita henkilöitä ja tahtoa siihen, että järjestön tulevaisuus olisi kirkkaampi.

Infantino nosti esille muun muassa Fifan uuden pääsihteerin Fatma Samouran tärkeyden. Infantinon mukaan on myös tärkeää, että entiset Zvonimir Bobanin (yksi Kroatian kaikkien aikojen parhaista pelaajista) ja hollantilaisen Marco van Bastenin (yksi kaikkien aikojen parhaista hyökkääjistä) kaltaiset pelaajat ovat vaikuttamassa jalkapallon tekniseen kehitykseen.

Infantino pitää niin ikään oleellisena asiana naisjalkapallon kehitystä. Infantino sanoo lisäksi suosivansa Fifassa avoimuutta taloudellisissa asioissa.

Infantino on noussut viime aikoina otsikoihin myös ehdotettuaan 48 joukkueen MM-turnausta nykyisten 32 joukkueen sijaan.

MM-kisojen laajentamista on kritisoitu varsinkin siitä, että turnauksen urheilullinen arvo laskisi. Infantinon mukaan 48 joukkueen MM-turnaus olisi kuitenkin urheilullisesti korkeatasoinen.

Infantino haki vertailukohtaa EM-kisoista, joihin pääsi tänä kesänä ensimmäistä kertaa 24 maata aiemman 16 sijaan.

”Ihmiset puhuvat paljon tason heikentymisestä, mutta minusta EM-kisojenkaan taso ei ollut huonompi. Oli paljon joukkueita, joiden ei olisi voinut kuvitella olevan niin vahvoja, ja taso oli todella korkea”, Infantino totesi.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!