Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Fifa lakkautti rasisminvastaisen työryhmänsä – päätös herättää ihmetystä

Vuoden 2018 MM-kisaisäntämaassa Venäjällä on toistuvasti ollut ongelmia rasistisesti käyttäytyvien fanien takia.

Urheilu
 
Eino Partanen
PAWEL KOPCZYNSKI / Reuters
Pietariin rakennetaan stadionia, jolla pelataan jalkapallon MM-kisoja vuonna 2018.
Pietariin rakennetaan stadionia, jolla pelataan jalkapallon MM-kisoja vuonna 2018. Kuva: PAWEL KOPCZYNSKI / Reuters

Kansainvälinen jalkapalloliitto Fifa on lakkauttanut rasisminvastaisen työryhmänsä, mikä on herättänyt ihmetystä, kertoo brittilehti Independent.

Työryhmän jäsenille lähetetyssä kirjeessään Fifa kertoi, että työryhmä on ”täyttänyt tehtävänsä ja on täten lopetettu”.

”Haluaisin sanoa, että olen järkyttynyt päätöksestä, mutta valitettavasti en ole”, sanoi työryhmän jäsen Osasu Obayiuwana yhdysvaltaiselle uutistoimisto Associated Pressille syyskuussa. ”Rasismin ongelma jalkapallossa säilyy polttavana, vakavana ja ajankohtaisena asiana, joka tarvitsee huomiointia myös tulevaisuudessa”, hän jatkoi.

Fifan päätöstä lakkauttaa työryhmä on ihmetelty, sillä vuoden 2018 MM-kisaisäntämaassa Venäjällä on toistuvasti ollut ongelmia rasistisesti käyttäytyvien fanien takia.

Venäläisen Sova Centerin ja Uefan kanssa yhteistyössä olevan Fare Networkin viimeisimmän tutkimuksen mukaan kaudella 2014–2015 esiintyi 92 syrjintää koskevaa tapausta Venäjän jalkapallostadioneilla. Näihin sisältyivät muun muassa fanien rasistiset kannatuslaulut. Tutkimuksen mukaan useimmista tapauksista ei seurannut rangaistuksia.

Rasisminvastaisen työryhmän julkistetti vuonna 2013 silloinen puheenjohtaja Sepp Blatter. Työryhmän johtajaksi tuli Jeffrey Webb, joka pidätettiin viime vuonna osana rikostutkintaa liittyen jalkapallossa olevaan korruptioon. Webbin tilalle tuli vuosi sitten Constant Omari, joka on myös Fifan hallintoneuvostossa.

”Meillä ei ollut yhtäkään tapaamista hänen johtajuudensa aikana. Kirjoitin hänelle useita kertoja tapaamisen järjestämisestä, mutta hän ei vastannut”, Obayiuwana kertoo.

Rasisminvastaisen yksikön jäsenille lähettämässään kirjeessä Fifa esitteli muun muassa uuden syrjinnän vastaisen seurantajärjestelmänsä otteluissa ja uuden palkinnon monimuotoisuuden edistämiselle.

Kirjeessään Fifa myös kertoi, että sen oma-aloitteisuus ”itse asiassa ylittää rasisminvastaisen työryhmän suositukset”. Tästä esimerkkeinä Fifa mainitsi muun muassa ”Say No to Racism” -kampanjan ja naisten johtajuuskokoukset.

Kirjoittaja on Kulosaaren Yhteiskoulun yhdeksäsluokkalainen, joka on tutustumassa työelämään Helsingin Sanomien urheilutoimituksessa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!