Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Tampa Bay jäädyttää entisen tähtihyökkääjänsä pelinumeron: ”Minulla on monia hienoja muistoja Tampasta”

Urheilu
 
Reinhold Matay / USA TODAY
New York Rangersin Martin St. Louis (26) tuulettaa tehtyään maalin entistä seuraansa Tampa Bay Lightningia vastaan kevään 2015 pudotuspeleissä.
New York Rangersin Martin St. Louis (26) tuulettaa tehtyään maalin entistä seuraansa Tampa Bay Lightningia vastaan kevään 2015 pudotuspeleissä. Kuva: Reinhold Matay / USA TODAY

Jääkiekon NHL-seura Tampa Bay Lightning jäädyttää entisen tähtihyökkääjänsä Martin St. Louisin pelipaidan. Numero 26 nousee Amalie-areenan kattoon 13. tammikuuta.

St. Louisin pelinumero on ensimmäinen, jonka floridalaisseura jäädyttää. Hän pelasi 13 kautta Tampassa, voitti Stanley Cupin 2004 ja jauhoi peräti yksitoista yli 60 pisteen kautta.

Stanley Cupin lisäksi St. Louis voitti World Cupin 2004 ja olympiakultaa Kanadan maajoukkueessa 2014.

Paidan jäädyttymisessä juuri Columbusta vastaan on harkittua symboliikkaa, kun John Tortorellan valmentama joukkue tulee vastaan. Tortorella oli Lightningin päävalmentaja, kun seura voitti historiansa ainoan Stanley Cupin.

”Numeroni jäädyttäminen on minulle suurenmoinen kunnia ja kiitos (omistaja) Jeff Vinikille ja muulle organisaatiolle Minun huomioimisesta”, St. Louis sanoi NHL.comin sivuilla.

”Minulla on monia hyviä muistoja Tampasta, mukaan lukien meidän hieno Stanley Cup -voitto”, St. Louis jatkoi.

Pienikokoinen, noin 173-senttisen, St. Louis pääsi NHL:ään vasta 23-vuotiaana vuonna 1998, kun oikein mikään seura ei tahtonut uskoa hänen mahdollisuuksiin

St. Louis sai yrittää kaksi vajavaista kautta Calgaryssä, mutta vasta Tampassa alkoi tapahtua. Hän siirtyi 25-vuotiaana Lightningiin, ja loppu kuuluu NHL:n hienoimpiin taruihin.

Ennen NHL:ään siirtymistään St. Louis sai kyselyn tulla pelaamaan Helsingin IFK:hon, kun Jarmo Kekäläinen oli IFK:n urheilujohtajana. Kekäläinen tunsi hyvin St. Louisin vahvuudet. Kekäläinen on nykyään Columbusin GM.

Uransa puolitoista viime kautta St. Louis pelasi New York Rangersissa, ja tietenkin numerolla 26.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!