Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Oliko Wimbledonin tennisturnauksessa sopuottelu? Yksi ottelu nyt tutkittavana

Urheilu
 

Wimbledonin tennisturnauksen yksi ottelu on otettu tutkittavaksi. Ottelu pelattiin viime kesänä ja poikkeuksellisen vedonlyöntikäyttäytymisen takia tutkitaan, oliko kyseessä sopupeli, kertoo BBC.

Tenniksen korruption vastainen yksikkö (TIU) ei ole kertonut, mikä ottelu on tutkittavana. TIU perustettiin vuonna 2008 kitkemään korruptiota ammattilaistenniksestä.

TIU on myös tutkimassa Yhdysvaltain avoimissa 30. elokuuta pelatun Venäjän Vitalia Diatšenkon ja Sveitsin Timea Bacsinszkyn välillä pelattua ottelua. Turnauksessa viidenneksitoista sijoitettu Bacsinszky voitti ottelun 6–1, 6–1. Diatšenko oli sijoittamaton.

”Molemmat tapaukset ovat luottamuksellisia, rutiininomaisia tutkimuksia”, TIU:sta kommentoidaan.

TIU kertoi saaneensa yhteenä 96 ”hälytystä” heinä-syyskuun välisenä aikana. Hälytykset tulevat muun muassa vedonlyöntijärjestöiltä, jos ne havaitsevat epäilyttävää vedonlyöntikäyttäytymistä. Näistä hälytyksistä kaksi oli Wimbledonista ja Yhdysvaltain avoimista.

TIU:sta korostetaan, että hälytys itsessään ei ole vielä todiste sopupelistä. Kyse voi olla myös muun muassa pelaajien kuntotilanteesta, otteluolosuhteista tai muuttuneista tilanteista hyvin perillä olleesta vedonlyönnistä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?