Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Paljon porua aiheuttanut voittomaali puhuttaa – oliko pallo maalissa vai ei?

Suomen jalkapallomaajoukkue kävi kuumana Islannin voitto-osumasta. Sosiaalisessa mediassa leviää ratkaisuosumasta videoklippejä eri kuvakulmista.

Urheilu
 
Pysäytyskuvan mukaan näyttää, että pallo kävi maalissa jo ennen kuin Lukas Hradecky sai pallon haltuunsa.
Pysäytyskuvan mukaan näyttää, että pallo kävi maalissa jo ennen kuin Lukas Hradecky sai pallon haltuunsa.

”Tämä on farssi”, puhisi Suomen jalkapallomaajoukkueen maalivahti Lukas Hradecky torstaisen MM-karsintaottelun jälkeen.

Islanti oli juuri voittanut Suomen 3–2, ja ottelun ratkaisumaali aiheutti Huuhkajissa raivoa. Islannin Alfreð Finnbogason potkaisi pallon maalivahti Hradeckyn kädestä maaliviivan yli.

Finnbogasonin maali oli sääntöjen vastainen, mutta tuomaristo katsoi pallon käyneen maalissa jo ennen kiistanalaista tilannetta. Voittomaali merkittiin lopulta Ragnar Sigurðssonille.

Suomalaiset suututtanutta tilannetta edelsi Sigurðssonin pusku, ja pysäytyskuvan mukaan pallo näyttää menevän niukasti maaliviivan yli. Kuvakulma ei ole kuitenkaan suoraan maalilinjalta, joten totuus ei kuvasta selviä.

Sosiaalisessa mediassa on jaettu perjantaina myös videoklippejä eri kuvakulmista. Esimerkiksi tässä ja tässä videoklipissä puolestaan näyttää, että pallo ei mennyt maaliin.

Sigurðssonin puskun jälkeen Hradecky nappasi pallosta kiinni ja piti palloa maaliviivalla, josta Finnbogason tökkäsi liukuen peliverkon maaliin.

”Jos se oli se liukuva pelaaja, en voi käsittää. En voi ymmärtää, miten aina meitä vastaan [tuomarit] paskotaan housuihin. Uefa suojelee tuomareita. Tämä on niin iso vääryys, että en voi ymmärtää”, Hradecky raivosi ottelun jälkeen.

Myös Suomen päävalmentaja Hans Backe ihmetteli HS:lle maalia ottelun jälkeen.

”Miten voi antaa maalin, kun pallo ei ollut yli maaliviivan. Siinä ei ollut logiikkaa. Se oli kuolettava isku meille”, Backe sanoi.

Mitä sille voi tehdä?

”Ei mitään. Mutta sitä voi huutaa ja vaatia teknologiaa. Tässä on kyse MM-karsinnoista, ja joudumme maksamaan tuollaista hintaa. Tämä oli varmasti yksi pahimmista tappioista urallani.”

Ottelun norjalainen erotuomari Svein Oddvar Moen pysyy ratkaisusta hiljaa. Erotuomari lähetti Stavanger Aftenblad -lehdelle tekstiviestin, jossa totesi, että hän ei voi kommentoida Uefan ja Fifan otteluita.

Islannin päävalmentaja Heimir Hallgrimsson ei nähnyt kunnolla, mitä paljon porua aiheuttaneessa 3-2-maalissa tapahtui.

”Tilanteen nähneet sanoivat, että se oli ok [maali]. Mutta ollakseni rehellinen: en oikeastaan välitä”, helpottunut Hallgrimsson totesi Palloliiton mukaan.

Hallgrimsson korosti, että hänen mielestään Backe on tehnyt Huuhkajien peräsimessä loistavaa työtä.

”Sanoin sen ennen peliä, ja sanon sen taas. Ihailen hänen tapaansa kehittää Suomen peliä, joka todella on mennyt eteenpäin”, Hallgrimsson totesi.

”Tietysti tulokset ovat ratkaisevia, eivätkä ne ole olleet tänä vuonna toivottuja. Mutta uskon, että jos olette kärsivällisiä, tulette saamaan paljon pisteitä tässä lohkossa. Tosin onneksi ette meitä vastaan tällä kertaa.”

Jukka Gröndahl / HS
Suomen joukkueen johtohenkilöitä ja maalivahti Lukas Hradecky keskustelivat tuomariston kanssa ottelun ratkaisumaalista.
Suomen joukkueen johtohenkilöitä ja maalivahti Lukas Hradecky keskustelivat tuomariston kanssa ottelun ratkaisumaalista.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!