Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Suunnistusliitto löysi uuden päävalmentajan omasta toimistosta – Petteri Kähäri vaihtaa roolia

Urheilu
 
Petteri Kähäri aloittaa uudessa roolissa marraskuussa kaksivuotisella sopimuksella.
Petteri Kähäri aloittaa uudessa roolissa marraskuussa kaksivuotisella sopimuksella.

Suunnistusliitto löysi maajoukkueen uuden päävalmentajan lähempää kuin moni arvasi. Oikeastaan sen lähempää rekrytointia ei olisi voinut tehdä, koska se tapahtui liiton omasta toimistosta.

Uusi päävalmentaja on liiton nykyinen valmennuspäällikkö Petteri Kähäri, 51. Hän aloittaa uudessa roolissa marraskuun alussa kaksivuotisella sopimuksella.

”Odotan innolla päävalmentajuuden myötä aukeavia uusia haasteita. Lähden mukaan täysillä – syttyen ja muita sytyttäen”, Kähäri sanoi liiton tiedotteessa.

Espoolainen Kähäri on ollut monessa roolissa huippusuunnistuksessa niin valmentajana kuin toimintaedellytysten luojanakin. Suunnistusliiton valmennuspäällikkö hän on ollut vuodesta 2000. Hän toimi 90-luvulla myös suunnistuksen B-maajoukkueen ja nuorten maajoukkueen valmentajana.

”Viime vuosina veri on alkanut vetää takaisin valmennuksen pariin ja lähemmäksi urheilijoita. Uskon, että aiemmissa tehtävissäni kertyneestä kokemuksesta, näkemyksestä ja verkostoista on paljon hyötyä tulevassa tehtävässä ja uuden luomisessa.”

Parin viime vuoden aikana Kähäri on toiminut mm. MM-edustaja Mikko Sirénin ja Jesse Laukkarisen henkilökohtaisena valmentajana.

Kansainvälinen kausi päättyy runsaan viikon kuluttua Sveitsissä käytävään maailmanupin finaalikierrokseen, jossa maajoukkue kilpailee vielä Juha Tainin johdolla.

”Juha Taini on tehnyt maajoukkueen kanssa erinomaista työtä. Hänellä on ollut myös vahva rooli viime vuosina valmennusjärjestelmässämme tapahtuneissa muutoksissa”, Kähäri sanoi.

Keskeisiksi tavoitteikseen Kähäri linjaa yksilön kehittymisen, yhdessä tekemisen ja tavoiteriman asettamisen korkeammalle.

”Suunnistuksen ja ennen muuta aikuisten maajoukkueen parempi menestys vaatii toiminnan terävöittämistä ja uudistamista. Haluan olla siinä savotassa mukana aiempaa konkreettisemmin tukemassa urheilijoita, valmentajia ja seuroja.”

Kähäri nostaa esiin mm. kansainvälisten vaatimustasojen tunnistamisen ja sisäistämisen sekä paineenkin alla onnistumisen tärkeyden.

Suunnistusliiton toimitusjohtajan Mika Ilomäen lisäksi päävalmentajan valintaprosessissa oli vahvasti mukana mm. kestävyyslajien lajiryhmävastaava Olli-Pekka Kärkkäinen Olympiakomitean huippu-urheiluyksiköstä. Haastateltuja hakijoita oli viisi.

”Valmistelutyö oli perusteellinen – yritimme katsoa asiaa monesta eri näkökulmasta. Olimme yhtä mieltä siitä, että Petteri Kähärin valinta on suomalaiselle huippusuunnistukselle paras vaihtoehto”, Kärkkäinen sanoi tiedotteessa.

Kärkkäinen on itse aikanaan toiminut Suomen ja Tanskan suunnistusmaajoukkueiden päävalmentajana.

Kähärin valinta uuteen tehtävään merkitsee sitä, että Suunnistusliiton huippu-urheilupäällikön paikka tulee auki. Ilomäen mukaan valintaprosessi alkaa välittömästi.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?