Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Roman Eremenko on 30 päivän pelikiellossa: ”Mitään yksityiskohtia emme voi kertoa”

Eremenkon seura kieltäytyi kommentoimasta pelikiellon syytä.

Urheilu
 
Vesa Moilanen / Lehtikuva
Roman Eremenko osallistui keskiviikkona Suomen joukkueen harjoituksiin.
Roman Eremenko osallistui keskiviikkona Suomen joukkueen harjoituksiin. Kuva: Vesa Moilanen / Lehtikuva

Helsinki / Reykjavik

Suomen maajoukkueen jalkapalloilija Roman Eremenko ei pelaa peliäkään ainakaan seuraavaan kolmeenkymmeneen päivään. Eremenkon seura Moskovan TsSKA vahvisti HS:lle perjantaina, että seura on saanut Uefalta tiedon Eremenkon väliaikaisesta pelikiellosta.

”Väliaikainen pelikielto pätee kaikkialla, myös Venäjällä”, TsSKA:n tiedottaja Sergei Aksjonov totesi.

Eremenkon määräsi pelikieltoon Euroopan jalkapalloliiton Uefan kurinpitovaliokunta. Pelikiellon pituus on kolmekymmentä päivää.

”Uefan kurinpitovaliokunta kokoontuu käsittelemään tapausta kuukauden sisällä. Me odotamme, mitä tapahtuu. Mitään yksityiskohtia emme voi kertoa”, Aksjonov sanoi.

Internetin dopinghuhuja ja huhuja mahdollisista miljoonakorvauksista Aksjonov ei halunnut kommentoida. Eremenko testattiin ZSKA:n pelattua Mestarien liigassa saksalaista Leverkusenia ja englantilaista Tottenhamia vastaan.

Aiemmin uutisoitiin, että Eremenko saattaisi joutua korvaamaan entiselle seuralleen Rubin Kazanille jopa 14 miljoonaa euroa nykyisen seuransa Moskovan TsSKA:n kanssa. Rubin Kazanin tiedottaja Mihail Stepanov kiisti venäläisessä Sport-Expressissä, että hänen seuransa olisi tehnyt valituksen Eremenkosta.

”Rubinilla ei ole mitään tekemistä tapauksen kanssa. Emme ole kirjoittaneet mitään valituksia. Kaikki kysymykset Rubinin ja Eremenkon välillä on hoidettu”, Stepanov sanoi.

Eremenko ei pelannut myöhään torstai-iltana Suomen MM-karsintaottelussa Islantia vastaan.

Suomen maajoukkue oli saanut iltapäivällä kello 14 aikaan tiedon Uefan langettamasta pelikiellosta. Laajemman yleisön tietoon Eremenkon poissaolon syy tuli vasta ottelun aikana.

”Tietenkin se oli valtava asia. Sain tiedon iltapäivällä, että häntä ei voi valita otteluun. Olimme tehneet kaikki valmistelumme, ja meillä oli ollut ottelutapaaminen. Se oli kova paikka”, Suomen maajoukkueen valmentaja Hans Backe sanoi ottelun jälkeen Reykjavikissa.

Backe oli laittamassa Eremenkon avaukseen Teemu Pukin hyökkääjäpariksi. Hän joutui muuttamaan suunnitelmiaan. Suomi johti peliä 1–2 ottelun loppuhetkille asti. Islanti voitti ottelun lisäajan lisäajalla kyseenalaisella maalilla 3–2.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!