Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Marigold hävisi niukasti maailmanmestareille

Venäjän Kovtun miesten lyhytohjelman kärjessä.

Urheilu
 
HS
Reijo Hietanen
Marigold IceUnity vauhdissa viime kaudella.
Marigold IceUnity vauhdissa viime kaudella. Kuva: Reijo Hietanen

Viime kevään maailmanmestarijoukkue, Venäjän Team Paradise voitti lauantaina Finlandia Trophyn muodostelmakilpailun ohjelmallaan Listen pistein 65,61.

”Oli ihana luistella romanttinen ohjelma tähän kauniiseen melodiaan”, Paradisen kapteeni Daria Rahvalskaja sanoi Taitoluisteluliiton tiedotteessa.

Paras suomalaisjoukkue Espoon Metro-areenassa oli toiseksi sijoittunut Marigold IceUnity, joka toi areenalle miehekkäät matadorit. Paso doblen rytmit siivittivät joukkueen 64,57 pisteen suoritukseen.

”Ohjelma meni kohtuullisesti jo tässä vaiheessa kautta. Joukkue on tehnyt hyviä läpimenoja harjoituksissa, ja nyt päästiin samaan. Tekniset tasot pitää vielä analysoida”, valmentaja Anu Oksanen sanoi.

Muodostelmaluistelijat kilpailivat Finlandia Trophyssa vain lyhytohjelmilla.

Finlandia Trophyn miesten lyhytohjelmakilpailusta tuli tasokas Espoon Metro-areenassa lauantaina.

Venäjän Maksim Kovtun johtaa kilpailua lyhytohjelman jälkeen pistein 88,26. Viime kevään EM-kisojen kolmonen luisteli vauhdikkaan ohjelman, jossa ainut virhe oli neloistulpin alastulossa.

”En ole täysin tyytyväinen, sillä tein virheen toisessa neloishypyssä. Harjoituksissa sain tehtyä sen, mutta en tiedä, mitä nyt tapahtui. Tämä on minulle kauden ensimmäinen kilpailu, joten en ole vielä täysin valmis”, Kovtun kertoi tiedotteessa.

Yhdysvaltain Nathan Chen sai lyhytohjelmastaan ennätyspisteensä 87,50 ja ylsi toiselle sijalle. Hän oli tammikuussa kolmas Yhdysvaltain mestaruuskisoissa, mutta loukkasi lonkkansa sen jälkeen. Lonkka jouduttiin leikkaamaan, ja hän joutui pitämään kuukausien tauon luistelussa. Finlandia Trophy on nuorukaisen ensimmäinen kansainvälinen seniorikilpailu.

”Olen tyytyväinen ohjelmaani, se oli hyvä yritys. Toivoin, että olisin tehnyt neloisflipin puhtaasti”, Chen analysoi.

Kanadan Patrick Chan lähtee vapaaohjelmaan kolmossijalta 84,59 pisteellä. Vaikka hyppyjen alastuloissa oli vaikeuksia, Chan oli tyytyväinen kokonaisuuteen.

”Harjoitukset menivät hyvin, mutta kisatilanne on tietysti erilainen. Näistä kilpailuista saan hyvää esimakua tulevia Helsingin MM-kisoja varten”, kolminkertainen maailmanmestari kertoi tiedotteessa.

Miesten kilpailussa on16 luistelijaa. Suomea edustaa Kanadassa asuva ja harjoitteleva Bela Papp.

Papp luisteli dynaamisen lyhytohjelman, mutta joutui taipumaan hyppyelementeissä. Hän ansaitsi lyhytohjelmastaan 47,18 pistettä. Hän lähtee vapaaohjelmaan sijalta 15.

”En ole tyytyväinen, tuli liikaa turhia virheitä. Harjoitukset ja valmistautuminen kisaan ovat menneet hyvin”, Papp pohti.

Miesten vapaaohjelmakisa luistellaan sunnuntaina alkaen kello 12.30.

Yuya Shino / Reuters
Venäjän Maksim Kovtun säväytti Finlandia Trophyn lyhytohjelmassa. Kuva Naganon kilpailusta viime vuonna.
Venäjän Maksim Kovtun säväytti Finlandia Trophyn lyhytohjelmassa. Kuva Naganon kilpailusta viime vuonna.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?