Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Harmaakorpi jatkaa Suomen Urheiluliiton puheenjohtajana: ”Tärkeää on, ettei sössitä kultaista sukupolvea”

Vesa Harmaakorpi haluaa nähdä yleisurheilun kolmannen huippukauden ja miettii, kokeeko Mooseksen kohtalon.

Urheilu
 
Lähde: SUL:n tiedote
Seppo Samuli
Vesa Harmaakorvella alkaa kolmas kausi SUL:n puheenjohtajana.
Vesa Harmaakorvella alkaa kolmas kausi SUL:n puheenjohtajana. Kuva: Seppo Samuli

Vesa Harmaakorpi jatkaa Suomen Urheiluliiton (SUL) puheenjohtajana. Harmaakorven kolmas kausi liiton johdossa vahvistui seurakokouksessa Helsingissä. Harmaakorvella ei ollut vastaehdokkaita.

Harmaakorpi, 55, on siviiliammatiltaan Lappeenrannan teknillisen yliopiston tuotantotalouden professori.

Alkavan kaksivuotiskauden haasteet ovat Harmaakorven mukaan meneillään oleva liiton valmennusjärjestelmän uudistus sekä liiton hallintorakenteiden perusteita rukkaava muutostyö.

”Yleisurheilu on viime vuosina ollut alisuorittaja kasvukeskuksissa. Siellä kyky tuottaa aikuishuippuja on ollut heikko. Tähän pyritään vastaamaan valmennusorganisaation muutoksilla, joka nojaa pääkaupunkiseudun, Tampereen ja Jyväskylän kaupunkivalmennuskeskuksiin”, Harmaakorpi sanoo SUL:n tiedotteessa.

Harmaakorven mukaan uudistuksella tähdätään yhtä lailla siihen, että pienten seurojen ja paikkakuntien edellytykset tuottaa hyviä yleisurheilijoita säilyvät.

”Erityisen tärkeää on, ettei nyt sössitä kultaista sukupolvea, eli näitä nuoria jotka toivat viime kesänä 17-vuotiaiden EM-kisoista seitsemän mitalia ja 19-vuotiaiden MM-kisoista kolme”, Harmaakorpi muistuttaa.

Liiton hallintorakenteiden muutokselta Harmaakorpi hakee virtaviivaisuutta.

”Tässä on kyse ison vision luomisesta ja sen mukana uudenlaisen toimintamallin tuomisesta myös liiton toimiston operatiiviseen toimintaan”, Harmaakorpi sanoo.

Harmaakorven mukaan valmennus- ja hallintorakenteiden uudistus, joista ensin mainittu jo täydessä vauhdissa, ovat aimo loikkia. Niiden maaliin vieminen saattaa viedä kauemmin kuin kaksi vuotta.

”Päätavoite on suomalaisen yleisurheilun kolmas huippukausi. Ehkä koen tässä puheenjohtajana Mooseksen kohtalon. Hän johti kansan luvattuun maahan, näki sen, muttei koskaan päässyt itse perille.”

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!