Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Uhkaako Kroatia-ottelua sabotaasi? Poliisi on varautunut valvomaan ”riittävällä” vahvuudella järjestystä Tampereen MM-karsintaottelussa

”Näissä joudutaan resurssoimaan niin, että on enemmän valvontaa”

Urheilu
 
Max Rossi / Reuters
Kroatian kannattajat heittivät kentälle soihtuja Ranskan MM-turnauksen ottelussa Tšekkiä vastaan Saint Etiennessä kesäkuussa.
Kroatian kannattajat heittivät kentälle soihtuja Ranskan MM-turnauksen ottelussa Tšekkiä vastaan Saint Etiennessä kesäkuussa. Kuva: Max Rossi / Reuters

Kroatian jalkapallomaajoukkueen kannattajilla saattaa olla aikomus aiheuttaa häiriötä ja yrittää jopa keskeyttää Suomea vastaan sunnuntaina pelattava MM-karsintaottelu Tampereen Ratinassa.

Näin uutisoi Hufvudstadsbladet perjantaina Kroatian jalkapalloliiton turvallisuusvastaavan Miroslav Markovicin kertoneen.

Markovic sanoi kroatialaiselle Sportske Novosti -lehdelle, että kannattajien mahdollisista aikomuksista on välitetty tietoa Suomen poliisille.

”Noihin tietoihin en osaa sanoa mitään, mutta me olemme varautuneet niin, että ottelua valvoo riittävästi henkilöitä”, komisario Petri Kollanen Sisä-Suomen poliisilaitokselta kertoi lauantaina HS:lle.

Kollanen vastaa ottelun poliisitoimista Tampereella.

Kollasen mukaan poliisi on ollut ”normaalilla tavalla” yhteydessä ulkomaisiin kollegoihin.

”Tällaisissa yhteyksissä tiedustellaan, onko jotain uhkakuvia. Tietysti olemme tietoisia, mitä Kroatian kannattajat ovat aiheuttaneet aikaisemmissa peleissä ja EM-kisoissa. Sen perusteella poliisi varautuu tähän otteluun”, Kollanen sanoi.

Komisario muistutti, että poliisi on joutunut varautumaan myös Suomen liigan otteluihin. Tuore esimerkki on viime viikolla pelattu Stadin derby HJK:n ja HIFK:n välillä. Silloin syntyi järjestyshäiriöitä.

”Näissä joudutaan resurssoimaan niin, että on enemmän valvontaa”, Kollanen sanoi.

Palloliiton turvallisuuspäällikön Juha Karjalaisen mukaan Suomeen on tulossa Kroatiasta noin puoli tusinaa poliisia tarkkailemaan ja mahdollisesti tunnistamaan häiriöihin pyrkiviä kannattajia.

Otteluun on tulossa omaan katsomonosaansa runsaat 300 kroatialaista katsojaa, joiden henkilöllisyys tiedetään ja joista Kroatian liitto Karjalaisen mukaan vastaa.

”Mutta sitten voi tulla sellaisia, jotka yrittävät ostaa lipun suomalaiskatsomoon. He ovat niitä mahdollisia häiriköitä, joiden määrää ei voi kukaan arvioida. Me olemme tehneet hirveästi yhteistyötä poliisin kanssa, että nämä mahdolliset häiriön aiheuttajat saadaan taklattua stadionin ulkopuolelle”, Karjalainen sanoi HS:lle.

Tänä vuonna Kroatia on pelannut kotiottelunsa ilman yleisöä. Näin tapahtuu myös MM-karsinnan kahdessa ensimmäisessä kotiottelussa.

Viime vuonna Kroatia pelasi Euroopan jalkapalloliiton Uefan määräyksestä viisi ottelua tyhjille katsomoille.

Kroatian kannattajat ovat aiheuttaneet häiriöitä useissa otteluissa. Ranskan EM-turnauksen ottelussa Tšekkiä vastaan he heittivät kentälle soihtuja ja paukkupommeja. Joissakin otteluissa on esiintynyt rasistisia huutoja.

Yleinen käsitys on, että Kroatian kannattajien perimmäisenä aikomuksena on saada aikaan Kroatian joukkueen hylkääminen karsinnoissa ja turnauksissa ja tätä kautta pakottaa Kroatian jalkapalloliiton johtajat eroamaan.

Kannattajien aggressioitten kohteena on erityisesti Kroatian liiton varapuheenjohtaja Zdravko Mamic, joka toimi aiemmin myös Dinamo Zagrebin johtajana.

Hänen kerrotaan tienanneen miljoonia euroja pelaajakaupoilla, jotka on hoidettu kyseenalaisin keinoin.

Nyt Mamicia epäillään erilaisista väärinkäytöksistä, mm. laajoista talousrikoksista.

Kroatian huolena tähtipelaajien loukkaantumiset

1 Kroatian joukkuetta koettelee tähtipelaajien loukkaantumiset.

Tampereen ottelusta sivussa ovat keskikenttäkaksikko Luka Modrić (Real Madrid) ja Ivan Rakitić (FC Barcelona), hyökkääjä Marko Pjaca (Juventus) sekä puolustaja Dejan Lovren (Liverpool).

2 EM-kisojen yllättäjäjoukkue on silti kova ja vaarallinen. Kroatia murskasi torstaina Kosovon 6–0, ja Juventuksen kärkimies Mario Mandžukić nakutti avauspuoliajalla hattutempun. Kokoonpanossa Suomea vastaan löytyvät myös ykkösmaalivahti Danijel Subašić (Monaco) ja Inter-kaksikko Ivan Perišić ja Marcelo Brozović.

3 Kroatian valmentaja Ante Čačić toteaa maan jalkapalloliiton sivuilla, että maan on oltava uskollinen tyylilleen jokaisessa ottelussa.: ”Minulla on täysi luottamus pelaajiini. Loukkaantumiset eivät ole alibi, emme saa olla riippuvaisia yksittäisistä pelaajista.”

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!