Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Nathan Chen yritti Espoossa peräti viittä neloishyppyä

Kolminkertainen maailmanmestari Patrick Chan taipui nuoren haastajan edessä.

Urheilu
 
Martti Kainulainen
Nathan Chen taiteilee esityksessään Finlandia Trophyssa Espoossa.
Nathan Chen taiteilee esityksessään Finlandia Trophyssa Espoossa. Kuva: Martti Kainulainen

Chen ja Chan olivat sunnuntain nimiä taitoluistelun Finlandia Trophyssa Espoossa.

Yhdysvaltalaisen Nathan Chenin piti luistella ennätyspisteensä, 256,44, ennen kuin hän nousi miesten kilpailun voittajaksi.

Chenin vapaaohjelmassa oli viisi neloishyppyä, joista kaksi onnistui puhtaasti. Kukaan ei ole koskaan aiemmin yrittänyt viittä neloishyppyä.

”Tein muutamia virheitä, ja ne harmittavat. Olin vähän hermostunut, sillä tämä on ensimmäisiä kilpailuja loukkaantumiseni jälkeen. En ollut suunnitellut viittä neloishyppyä, mutta tein yhden ylimääräisen, koska minua harmitti muiden hyppyjen ongelmat alastuloissa”, 17-vuotias Chen sanoi tiedotteessa.

Toiseksi luistellut Kanadan Patrick Chan hävisi nuorelle haastajalleen vajaat kuusi pistettä. Chan oli kisan suosikki ja kolminkertainen maailmanmestari, jolla oli Espoossa kuitenkin teknisiä murheita.

Chen ja Chan harjoittelevat paljon yhdessä, ja he ovat hyviä ystäviä keskenään.

Miesten kilpailussa oli kuusitoista luistelijaa, joista Suomea edusti Bela Papp. Hän keräsi 148,84 pistettä ja säilytti vapaaohjelmassa 15. sijan.

”Ohjelma ei ollut täydellinen. Virheitä tuli hyppyjen alastuloissa. Mutta ne ovat pieniä virheitä, jotka on helppo korjata”, Papp sanoi tiedotteessa.

Jäätanssin voitto meni venäläisparille Aleksandra Stepanova–Ivan Bukin. Suomalaisista Cecilia Törn–Jussiville Partanen oli seitsemäs ja Olesia Karmi–Max Lindholm kymmenes.

Törn ja Partanen tunteisiin vetoavan, puhtaan ohjelman kotiyleisölle. Pisteillä 126,93 pari säilytti sijansa.

”Eilinen on nollattu ja tänään teimme omantasoisen suorituksen. Olemme tyytyväisiä, että saimme tehtyä tasaisen ohjelman. Harjoituksissa emme vielä päässeet kisatunnelmaan, mutta Metro Areenan yleisöstä saimme hyvän fiiliksen kilpailuun”, pari kertoi.

Olesia Karmi ja Max Lindholm lähtivät vapaatanssiin kymmenenneltä sijalta ”Mayby I, Mayby You” -kappaleen tahtiin. Kaatuminen siirtymässä aiheutti suunnitellun noston helpottumisen, mikä laski pisteitä. Kokonaispisteitä kertyi 101,02,

”Lyhyttanssin heikot pisteet eilen ihmetyttivät meitä, mutta tänään tuli selkeä virhe. Kaatuminen siirtymässä esti meitä tekemästä ohjelmaan tarkoitettua nostoa, sanoi Karmi pettyneenä lajitiedotteessa.

Pari suuntaa ensi viikonloppuna SM-valintakilpailuihin Kuopioon, jossa se saa vastaansa uuden jäätanssiparin Juulia Turkkila-Matthias Versluisin.

Finlandia Trophy oli ensi keväänä Helsingissä pidettävien MM-kisojen esikilpailu. MM-kisat ovat 29.3.–2.4. 2017.

Martti Kainulainen / Lehtikuva
Nathan Chenin tyylinäyte.
Nathan Chenin tyylinäyte.
Martti Kainulainen
Cecilia Törn ja Jussiville Partanen.
Cecilia Törn ja Jussiville Partanen.
Martti Kainulainen / Lehtikuva
Olesia Karmi ja Max Lindholm.
Olesia Karmi ja Max Lindholm.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!