Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Lotta Lepistölle MM-pronssia joukkueaika-ajossa – ”Kuuma oli, ja keitin aivan täysin”

Lotta Lepistö on ensimmäinen suomalaispyöräilijä, joka on saanut mitalin yleisen sarjan MM-kilpailuissa. Junioreissa MM-mitalin ovat saaneet Jukka Vastaranta ja Mira Kasslin.

Urheilu
 
HS
Rio Gandara / HS
Lotta Lepistö onnistui hienosti Dohan vaativissa oloissa ja saavutti ammattilaistallinsa joukkueessa MM-pronssia. Kuva Rion olympialaisista.
Lotta Lepistö onnistui hienosti Dohan vaativissa oloissa ja saavutti ammattilaistallinsa joukkueessa MM-pronssia. Kuva Rion olympialaisista. Kuva: Rio Gandara / HS

Pyöräilijä Lotta Lepistö ajoi ammattilaistallinsa Cervelo Biglan joukkueessa pronssia Dohan maantiepyöräilyn MM-kisojen joukkueaika-ajossa. Kilpailu ajettiin vaativissa oloissa 40 asteen helteessä.

”Kuuma oli, ja keitin aivan täysin. Tein omat hommani todella hyvin, eikä minun vuokseni tarvinnut vauhtia pudottaa kertaakaan, vaikka ajettiin yli 48 kilometrin tuntinopeudella koko matka. Kyllä on mahtava fiilis nyt”, sanoi Lepistö tiedotteessa.

Lepistö on ensimmäinen suomalaispyöräilijä, joka on saanut mitalin yleisen sarjan MM-kilpailuissa. Junioreissa MM-mitalin ovat saaneet Jukka Vastaranta ja Mira Kasslin.

”En kyllä nyt oikein itsekään käsitä tätä vielä. Minulla on MM-mitali nyt kaulassa. Tästä on hyvä jatkaa henkilökohtaisille matkoille”, totesi Lepistö.

Voittajaksi runsaan 40 kilometrin aika-ajossa polki Hollannin Boels Dolmans Cyclingteam. Joukkue käytti aikaa 48 minuuttia ja 41 sekuntia. Toiseksi sijoittui hallitseva mestarijoukkue, Saksan Canyon-SRAM Racing. Se hävisi 48 sekuntia. Lepistön saksalaistalli Cervelo Bigla oli kolmas jäätyään voittajajoukkueesta minuutin ja 57 sekuntia.

Kuuden hengen joukkueella ajettavassa ja neljä maaliin vaatineessa kilpailussa nähtiin , ettei kuumuutta kisapaikkakunnalla ole pelätty ja kauhisteltu turhaan. Hurjassa helteessä Rabo-Liv-joukkueen ajaja menetti pyöränsä hallinnan, kun nestehukka aiheutti huimauskohtauksen, ja hän ajoi päin aitausta. Hän yritti jatkaa ajoa, mutta ei pysynyt kunnolla edes pystyssä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!