Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Hans Backe voivotteli poissaoloja ja kiitteli kentällä olleen joukkueen asennetta

Urheilu
 
Vesa Koivunen
Suomen päävalmentaja Hans Backe Tampereen Ratinassa.
Suomen päävalmentaja Hans Backe Tampereen Ratinassa. Kuva: Vesa Koivunen

Tampere

Suomen jalkapallomaajoukkueen päävalmentajan Hans Backen mukaan Suomi kohtasi Tampereella maailmanluokan joukkueen ja olisi tarvinnut parhaimpia pelaajiaan.

”Pelasimme maailmanluokan joukkuetta vastaan. Meiltä puuttui seitsemän avauskokoonpanon pelaajaa. En tiedä, olenko ollut koskaan vastaavanlaisessa tilanteessa”, Backe sanoi ottelun jälkeen lehdistötilaisuudessa.

Backen mukaan kaksi tappiota viikon sisällä oli pettymys.

”Minun täytyy sanoa, että olin tyytyväinen joukkueen asenteeseen ja luonteeseen. Pelaajat osoittivat, että tässä oli jotain, minkä varaan voi rakentaa. Tietenkin seitsemän pelaajan poissaolo tuntui. Yritimme rakentaa joukkuetta Belgia- ja Italia-otteluissa, ja nyt meillä oli seitsemän pelaajaa poissa. Kaiken huomioon ottaen olen tyytyväinen”, Backe sanoi.

Backen yllätysveto oli panna Niklas Moisander keskikentän keskelle. Backe selitti sitä sillä, että hän halusi isoja puolustajia puolustuslinjaan.

”Ajattelimme sitä, miten paljon Kroatialla oli keskityksiä EM-turnauksessa ja Kosovo-ottelussa. Meidän oli pakko saada isoja kroppia erikoistilanteisiin. Olen aina ollut kiinnostunut kokeilemaan Moisanderia keskikentän keskellä. Hän on hyvä syöttäjä, ja hän voisi antaa keskikentän keskeltä antaa ratkaisusyöttöjä”, Backe kertoi.

Moisander on viimeksi juniorina pelannut sillä paikalla. Backen mukaan Moisander oli sanonut, että hän voi pelata sillä paikalla joukkueen edun takia, jotta joukkueessa voisi olla kolme vahvaa topparia taistelemassa pääpalloista.

”Hän pelasi hyvin. Hän teki sen joukkueelle. Oli hyvä nähdä, että tällainenkin vaihtoehto on olemassa”, Backe sanoi.

Päävalmentajalta kysyttiin, millainen takaisku Kroatian aikainen maali oli?

”On aina vaikeata, jos joutuu tappioasemaan avauspuoliajalla. Sanoimme, että jos pystymme pysymään maalin päässä tunnin ajan, kaikki olisi mahdollista viimeisen puolen tunnin aikana. Emme pystyneet kuitenkaan luomaan erinomaisia maalipaikkoja. Meillä oli joitain jaksoja, jolloin pelasimme korkeammalla ja saimme joitain puolittaisia paikkoja”, Backe sanoi.

Tilastojen mukaan Suomella oli vain kolme blokattua laukausta, ei ohilaukauksia tai laukauksia maalia kohti. Backe viittasi kintaalla tilastoille.

”Niille ei ole minulle merkitystä”, hän sanoi.

Backe sanoi olevansa tyytyväinen siihen, miten joukkue pystyi estämään keskitykset.

Miten kehität joukkueen peliä ja etenkin hyökkäyspeliä?

”Olemme kehittyneet. Meidän on kuitenkin pakko saada normaalit avauksen pelaajat kentälle. Se on meidän avain siihen, että saamme luotua enemmän paikkoja hyökkäyspäässä”, Backe vastasi Helsingin Sanomien kysymykseen.

Backelta kysyttiin, millainen vaikutus väliaikaisessa pelikiellossa olevan Roman Eremenkon poissaololla oli joukkueeseen?

”Reaktio Islanti-otteluun oli hyvä. Saimme viestin pelikiellosta kolme tuntia ennen ottelua, ja kerroimme pelaajille silloin. Puhuimme siitä, miten meidän pitää reagoida. Islanti-ottelu näytti, että pelaajat käsittelivät asian hyvin”, Backe sanoi.

Vesa Koivunen
Teemu Pukki (vas.) taisteli pallosta Kroatian Domagoj Vidan kanssa.
Teemu Pukki (vas.) taisteli pallosta Kroatian Domagoj Vidan kanssa.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!