Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Leo-Pekka Tähdelle 15 000 euron kultamitalibonus – myös muut mitalistit palkittiin

Urheilu
 
Roni Rekomaa / Lehtikuva
Leo-Pekka Tähti
Leo-Pekka Tähti Kuva: Roni Rekomaa / Lehtikuva

Rion paralympialaissa Suomen ainoan kullan voittanut Leo-Pekka Tähti palkitaan mestaruudestaan 15 000 eurolla.

Suomen Paralympiakomitean hallitus palkitsi lisäksi hopeamitalisti Marjaana Heikkisen 10 000 eurolla ja pronssimitalisti Henry Mannin 5 000 eurolla. Tuki maksetaan urheilijoille Suomen urheilijoiden tukisäätiön valmennusrahaston kautta.

Tähti kelasi neljännen perättäisen kultamitalin T54-luokan 100 metrillä, ja Manni kelasi pronssia T34-luokan samalla matkalla. Heikkinen voitti hopeaa keihäänheitossa.

Bonusrahojen määrästä päätettiin vasta Rion paralympialaisten jälkeisessä hallituksen kokouksessa, joten asia tuli urheilijoille osittain yllätyksenä.

”En osannut odottaa bonusta ja aluksi se tuntui jopa epätodelliselta”, Heikkinen toteaa paralympiakomitean tiedotteessa.

”Onhan raha ennen kaikkea helpotus, jopa elinehto, että pystyn aloittamaan uuden kauden. Kaikki yhteistyösopimukset ovat katkolla ja nyt pystyn rauhassa aloittamaan uuden rakentamisen.”

Heikkisen seuraava päätähtäin on Lontoossa ensi vuonna käytävät MM-kilpailut. Hän laskee, että kauden budjetti on minimissään 20 000 euroa.

”Bonusraha menee kehonhuoltoon, kahteen keihääseen, leireihin, heittotuolin säätöihin, kulkemiseen ja avustajan kuluihin. Eli kaikkeen konkreettiseen. Tämä on hyvä pesämuna, ja tärkeää on saada lähteä kauteen yksi iso huoli vähemmän”, Heikkinen kiittelee.

Kolme mitalia oli Suomen heikoin saldo kesäparalympialaisissa yli 40 vuoteen. Kaksissa edellisissä kisoissa Suomi sai kuusi mitalia kummassakin.

Roni Rekomaa / Lehtikuva
Marjaana Heikkinen
Marjaana Heikkinen
Harri Kapustamäki / Lehtikuva
Henry Manni
Henry Manni
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!