Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Löytyisikö Selänteelle perillinen?

Urheilu
 
Heikki Miettinen

Suomalaispelaaja NHL:n Vuoden tulokkaana, Calder Trophyn voittajana. Kiehtova ajatus eikä ollenkaan mahdoton, mutta erittäin harvinainen.

Teemu Selänne on ainoa suomalainen, joka on valittu NHL:n tulokkaaksi, ellei mukaan lasketa kanadalais-suomalaista Pentti Lundia, joka sai saman tittelin New York Rangersissa 1949.

Selänteen rakettikaudellaan 1992–93 naulaamat uskomattomat 76 maalia ja 132 pistettä toivat arvostetun valinnan.

Nyt riittää paljon vähempi. Kukaan ei tee 76:ta maalia, ei edes Aleksandr Ovetškin tai Connor McDavid. Eikä kukaan yllä 132 pisteeseen, ei edes itseään kuntouttava Sidney Crosby.

Suomalaiskolmikko Sebastian Aho, Patrik Laine ja Jesse Puljujärvi lasketaan NHL:ssä sille listalle, josta poimitaan nimi Calder Trophyn kylkeen.

Mielenkiintoa lisää, että samasta tittelistä kisaavat monet samat pelaajat, jotka ovat olleet suomalaisten päävastustajia ikäkausimaajoukkueista lähtien.

Suomalaisodotukset ennen NHL-kauden alkua leijailevat korkealla, mutta eivät taivaissa. Näillä pelaajilla on mahdollisuuksia hienoon uraan Pohjois-Amerikassa.

On toinen asia, alkaako pistelinko pyöriä ensimmäisistä otteluista lähtien. Jossain vaiheessa niin käy.

Nämä herrat ovat selkeitä lupauksia, mutta myös hyvin nuoria.

Laineesta odotetaan Winnipegissä Teemu Selänne II:ta. Toive voi kuulostaa hienolta, mutta on epäreilu Laineelle. Hän lähtee ensimmäiseen NHL-kauteensa 18-vuotiaana, kun Selänne hyppäsi NHL-junaan aikuisena 22-vuotiaana miehenä.

Calder Trophyn tavoittelijoista lähes kaikki ovat nuoria ja samalla viivalla toistensa kanssa. Ruotsalainen William Nylander pelasi Torontossa jo viime kaudella ja teki pisteitä. Auston Matthews näytti taitonsa Sveitsin liigassa, mutta ovathan Laine, Aho ja Puljujärvikin Suomen mestareita.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!