Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Patrik Laineen tärkein ominaisuus ei ole huikea laukaus

Urheilu
 
Jan Vilén Helsingin Sanomat

Suomalaisen jääkiekon kohutuin pelaaja Patrik Laine aloitti NHL-uransa upeasti. Hän hiljensi yhdellä laukauksella kriitikoiden suut ja osoitti, että hän pystyy tuottamaan lisäarvoa joukkueelleen.

Laine pääsi käyttämään tavaramerkiksi tullutta loistavaa laukaustaan kolmannessa erässä ylivoimalla, ja vihainen rannesivallus lähetti kiekon tarkasti takayläkulmaan ohi maskissa olleen maalivahti Cam Wardin.

18-vuotias suomalainen sai ottelussa runsaasti vastuuta ja osoitti olevansa luottamuksen arvoinen. Pelin alku oli hankala, eikä laituri päässyt kovin paljon kiekkoon käsiksi. Hän herättelikin itseään ja kotiyleisöä kahdella vahvalla taklauksella, ja kolmannessa erässä alkoi tapahtua.

Maalin lisäksi Laine oli alustamassa joukkueensa tasoitusmaalia ottelun loppuhetkillä.

Vaikka Laine on laukonut itsensä suomalaisten sydämiin ja näyttää tekevän saman Winnipegissä, ei maailmanluokan kuti kuitenkaan ole hänen tärkein ominaisuutensa.

Se on tervepäisyys.

Laineen hartioille on asetettu vuodenvaihteen alle 20-vuotiaiden MM-kisoista lähtien sellaisia paineita joka pelissä, että heikommalla itsetunnolla varustetun pelaajan peli olisi seonnut jossain vaiheessa.

Vasta huhtikuussa täysi-ikäisyyttä juhlinut tamperelainen ei kuitenkaan ole antanut odotusten vaikuttaa peliinsä, vaan on vastannut huutoon kerta toisensa jälkeen.

Pitkin vuotta jatkunut vertailu varaustilaisuuden ykkösnimeen, Yhdysvaltojen Auston Matthewsiin ei myöskään ota laantuakseen, mutta Laine kuittaa kysymykset tyynesti.

”Hän voi tehdä vaikka 20 maalia yhdessä ottelussa, minä en välitä siitä. Minä pelaan vain auttaakseni joukkuettani voittamaan”, Laine kommentoi CBS:lle Carolina-ottelun jälkeen.

Sen hän avauspelissään teki.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?