Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Tero Pitkämäki jatkaa uraansa: ”Uskon, että pystyn taistelemaan arvokisamitalista”

Keihäänheittäjä piti kauden päätteeksi kuuden viikon mietintätauon.

Urheilu
 
Kai Pfaffenbach / Reuters
Tero Pitkämäen kisat Rion olympialaisissa päättyivät karsintaan.
Tero Pitkämäen kisat Rion olympialaisissa päättyivät karsintaan. Kuva: Kai Pfaffenbach / Reuters

Keihäänheittäjä Tero Pitkämäki on päättänyt jatkaa uraansa. Hän pohti lopettamista heikosti sujuneen arvokisakesän jälkeen.

Viime vuonna vielä Pekingin MM-kisoista pronssia ottanut Pitkämäki, 33, karsiutui tänä vuonna sekä EM-kisojen että olympialaisten finaalista.

Hän piti kauden päätteeksi kuuden viikon mietintätauon, puntaroi uransa jatkoa ja päätti jatkaa kohti ensi kesää ja Lontoon MM-kisoja.

”Ei ollut pätevää syytä päättää toisin. Uskon, että pystyn onnistuneen harjoituskauden jälkeen taistelemaan arvokisamitalista. Se on realismia, ei haavetta”, Pitkämäki kommentoi tiedotteessa.

”Terveys on aika hyvä, eikä ole muitakaan harjoittelua jarruttavia tekijöitä. Kun saan alle tasapainoisen harjoituskauden, silloin yleensä syntyy tulosta.”

Edellisen kerran Pitkämäki pohi uransa lopettamista syksyllä 2012 Lontoon olympiakisojen jälkeen.

”Olympiadin päättyminen oli molemmilla kerroilla tunnelmaa latistava tekijä. Nyt tilanne oli sikäli erilainen, että kolmena edellisvuonna tuli arvokisoista mitali. Lontoon kisoja edelsi heikko vuosi ja Lontoon vuoden alkukin oli heikko. Silloin oli takana pitkä taantuma, nyt vain notkahdus”, Pitkämäki sanoo.

Pitkämäki kertoo yrittäneensä pitää keihäänheiton ajatuksissa taka-alalla.

”Vasta nyt viimeisen viikon aikana se on puskenut sieltä läpi ja päätös jatkaa varmistui. Tuli tunne, että nyt pitää päästä harjoittelemaan”, Pitkämäki sanoo.

”Minulla se menee niin, että ensin herää harjoittelumotivaatio, ja kun harjoittelu kulkee, tulee kilpailumotivaatio.”

Ensi kauden suunnitelmat eivät vielä ole tarkentuneet, mutta yksi selvä tavoite miehellä on.

”Haluan korjata viime kesän virheet, eli onnistua ulkomaisissa kilpailuissa. Viime kesänä ne epäonnistuivat.”

Pitkämäen ja hänen avopuolisonsa Niina Kelon perhe kasvoi tänä vuonna toisella pojalla. Heittäjän mukaan perhe siirtää luontevasti ajatukset pois urheilusta.

”Onhan se haasteellista tehdä huippu-urheilua, kun on kaksi pientä lasta, mutta ei se ole este huippusuorituksille tai syy lopettaa. Kyllä sieltä löytyy hyvin aikaa perhe-elämälle. Minusta on vaan hyvä, että perheen kanssa touhutessa ajatukset siirtyvät väkisin muualle.”

Pitkän tähtäimen suunnitelmaa ei Pitkämäki tässä vaiheessa uraansa enää tee.

”Mitään olympiadin mittaista ajatusta minulla ei ole. Jatko on aina kiinni terveydestä ja halusta heittää. Niin kauan kuin syttyy kilpailemaan, homma on mukavaa.”

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!