Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Fifan puheenjohtaja sivalsi Joachim Löwiä tämän haluttomuudesta kasvattaa MM-kisojen joukkuemäärää: ”Maailmanmestarien on helppo esittää mielipiteensä”

Kansainvälisen jalkapalloliiton puheenjohtaja Gianni Infantino näkisi MM-kisoissa mieluiten 40 tai peräti 48 maata vuoden 2026 turnauksesta lähtien.

Urheilu
 
RUBEN SPRICH / Reutes
Gianni Infantino haluaa kasvattaa jalkapallon MM-lopputurnausta.
Gianni Infantino haluaa kasvattaa jalkapallon MM-lopputurnausta. Kuva: RUBEN SPRICH / Reutes

Kansainvälisen jalkapalloliiton puheenjohtaja Gianni Infantino on kertonut haluistaan kasvattaa jalkapallon MM-turnausta merkittävästi. Perjantaina hän sivalsi Saksan päävalmentajaa Joachim Löwiä tämän vastakkaisista näkemyksistä.

Nykyisen 32 joukkueen sijaan Infantino näkisi mieluummin mukana 40 tai peräti 48 maata vuoden 2026 kisoista lähtien. Ajatuksena on, että 16 joukkuetta olisi sijoitettu alkulohkoihin, ja loput 32 muodostaisivat otteluparit, joiden voittajat etenisivät lohkovaiheeseen.

Löwin valmentama Saksa voitti edelliset jalkapallon MM-kisat vuonna 2014. Löwin mukaan joukkuemäärän kasvattaminen heikentäisi MM-turnauksen laatua.

”Maailmanmestarien on helppo esittää mielipiteensä MM-kisoista. Mitä voin sanoa hänelle? Että hänen on oltava avoin jalkapallon uusiutumista ja kehittämistä varten. Kaikilla ei ole mahdollisuus selvittää karsintoja MM-kisoihin joka kerta, kuten Saksalla”, Infantino latasi uutistoimisto Reutersin mukaan.

Infantino täsmensi muutoinkin aiemmin esittämiään näkemyksiä MM-kisojen joukkuemäärän kasvattamisesta.

”En näe kisojen laajentumisen heikentävän laatua. Edellisessä MM-turnauksessa Costa Rica pudotti Englannin ja Italian. Jalkapallon taso nousee maailmalla jatkuvasti.”

”48 joukkueen kisoissa taso olisi korkeampi, koska 32 joukkuetta karsisi paikasta lohkoihin”, Infantino näkee.

Puheenjohtajan mukaan uudistus lisäisi innostusta jalkapallon ympärillä kisoihin selviytyvissä maissa. Hän ei näe ongelmana sitä, että 16 joukkuetta pelaisi vain yhden ottelun ja lähtisivät karsiutumisen myötä kotiin.

”Se olisi varmuudella jännittävä hetki kyseisille maille, pelaajille ja kannattajille. Joukkue ei matkustaisi vain tavalliseen maaotteluun, vaan äärimmäisen tärkeään peliin.”

Vuoden 2026 kisaisäntää ei ole vielä valittu, ja Infantino lupasikin, että valintaprosessista tulee ”ehdottoman läpinäkyvä ja luotettava”. Hän sanoi kannustavansa maita isännöimään kisoja yhdessä pitääkseen kulut matalampina.

”Haluamme varmistaa, että MM-kisat ovat kestävän kehityksen tapahtumia, sen vuoksi kannatamme kisojen jakamista useammalle maalle”, Infantino totesi.

Vuoden 2018 MM-kisat käydään Venäjällä ja vuoden 2022 Qatarissa. Molempiin valintaprosesseihin on liittynyt runsaasti korruptioepäilyjä, mutta toistaiseksi maat ovat saaneet pitää isännyytensä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?