Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Nico Hülkenberg siirtyy Renault’n F1-kuljettajaksi

Hülkenberg on ajanut viime vuosina Force Indian tallissa.

Urheilu
 
TORU HANAI / Reuters
Nico Hülkenberg ajaa vuonna 2017 Formula 1 -sarjaa Renault’lla.
Nico Hülkenberg ajaa vuonna 2017 Formula 1 -sarjaa Renault’lla. Kuva: TORU HANAI / Reuters

F1-kuljettaja Nico Hülkenbergin ensi vuoden Renault-tallipaikasta saatiin virallinen vahvistus, kun Renault tiedotti perjantaina sopimuksesta hänen kanssaan. Hülkenbergin, 29, sopimus on kaksivuotinen, ja siinä on optio kolmannesta vuodesta.

”Olen erittäin iloinen liittyessäni Renault’n F1-tiimiin vuonna 2017. Renault on aina ollut suuri toimija moottoriurheilumaailmassa, mikä tuo uskomattomia muistoja mieleen: Michael Schumacher ei Renault-aikanaan (vuonna 1995 Benetton-Renault’lla, jolloin Schumacher voitti maailmanmestaruuden) auttanut vain luomaan Saksasta F1-kansaa, vaan hän sytytti myös minun kipinäni kilpa-ajamista kohtaan”, saksalainen Hülkenberg sanoi.

”Haluan Renault’n perheessä kehittää autoa ja kirjoittaa uusia menestystarinoita”, Hülkenberg ilmoitti.

Hülkenberg debytoi Formula 1 -sarjassa Williamsilla vuonna 2010 toimittuaan edeltävän kauden tallin testikuljettajana. Hän ajoi vuoden 2012 Force Indialla ja seuraavan kauden Sauberilla, kunnes palasi Force Indian riveihin. Hülkenberg on ajanut Force Indialla vuodesta 2014.

Hülkenbergillä on debyyttikaudeltaan tilillään yksi paalupaikka, mutta palkintopallille hän ei ole F1-sarjassa vielä yltänyt.

Hülkenberg tunnetaan ennen kaikkea tasaisena kuljettajana, joka ei useinkaan häikäise, mutta tuo auton yleensä kelvollisille sijoituksille.

”Tarvitsemme seuraavaa askeltamme varten kokeneen kuljettajan, jolla on yhä nälkää palkintosijoille. Nico Hülkenberg täyttää tämän roolin täydellisesti. Nico antaa meille mahdollisuuden kääntää kaiken tällä kaudella tekemämme työn paremmiksi tuloksiksi radalla vuonna 2017 ja sen jälkeen”, Renault Sport Racingin puheenjohtaja Jérôme Stoll kommentoi.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?