Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Marit Bjørgen hiihtämisestä dopingkuohunnan jälkeen: ”Olen miettinyt, onko tämä sen arvoista”

”Tämä on ollut rankkaa. On ollut vaikeaa katsoa Theresen tilannetta”, sanoi Norjan hiihtokuningatar Marit Bjørgen Norjaa ravistelevasta dopingtapauksesta.

Urheilu
 
Kaisa Rautaheimo / HS
”Minulla on ollut täysi luottamus lääkäritiimiin ympärilläni ja niin on yhä”, Marit Björgen sanoo.
”Minulla on ollut täysi luottamus lääkäritiimiin ympärilläni ja niin on yhä”, Marit Björgen sanoo. Kuva: Kaisa Rautaheimo / HS

Oslo

Norjan hiihtokuningatar Marit Bjørgen oli silmin nähden järkyttynyt, kun hän perjantaina saapui toimittajien eteen Holmenkollenin hiihtoareenalla. Kyynelet tulivat hiihtäjän silmiin, kun hän puhui joukkuetoverinsa tilanteesta.

”Tämä on ollut rankkaa. On ollut vaikeaa katsoa Theresen tilannetta”, dopingista kärynneen Therese Johaugin läheinen joukkuetoveri Bjørgen sanoi.

14 maailmanmestaruudellaan ja usealla olympiakullallaan Bjørgen on yksi kaikkien aikojen menestyksekkäimmistä maastohiihtäjistä.

Hän on ollut poissa laduilta äitiysvapaansa vuoksi ja aikoo palata ladulle tänä talvena. Hän sanoo silti, että viime aikojen dopingtapausten valossa myös lopettaminen on käynyt mielessä.

”Minulla on ollut ajatuksia, että onko tämä sen arvoista. Kun näen miten rankkaa tämä on Thereselle.”

”Jos joutuisi sellaiseen tilanteeseen itse – siitähän ei ole koskaan mitään takuita.”

Keskiviikkona koko maajoukkue oli koolla ja maajoukkuetoverit saivat kuulla Johaugin kärystä. Hän oli käyttänyt lääkäriltään saamansa huulivoidetta auringon polttamiin huuliinsa. Voide sisälsi kiellettyä anabolista steroidia.

”Se oli meille kaikille shokki”, Bjørgen sanoo.

Hän ei halua ottaa tapaukseen kantaa. Hän toteaa kuitenkin, että viime kädessä yksittäinen urheilija on aina vastuussa siitä, mitä aineita hän käyttää.

Bjørgenin lääkärinä on toiminut sama lääkäri Fredrik S. Bendiksen, joka osti Johaugin kohtalokkaan voiteen. Bjørgenin mukaan luotto maajoukkueen organisaatioon ei horju.

”Minulla on ollut täysi luottamus lääkäritiimiin ympärilläni ja niin on yhä. Nyt pitää toivoa, että rutiineita tarkastellaan uudelleen”, Bjørgen sanoo.

Jo aiemmin tänä vuonna dopingista kärysi miesten maajoukkueen tähti Martin Sundby, joka oli käyttänyt yli sallitun määrän astmalääkkeitä. Bjørgen uskoo, että perättäisen kohut vahingoittavat norjalaista maastohiihtoa.

”On selvää, että tämä ei ole mikään hyvä asia Norjan maastohiihdolle. On tärkeää, että seisomme yhtenäisenä joukkueena ja pääsemme tämän yli”, hän sanoi ja painotti sitä, että joukkueen rutiinit on nyt käytävä läpi.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?