Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

HJK:n mestaruushaaveille kolaus – IFK Mariehamnille tasapeli oli voiton arvoinen

Veikkausliigan mestaruus ei ole enää HJK:n omissa käsissä.

Urheilu
 
Veikkausliigan huippuhetket 14.10.2016
Veikkausliigan huippuhetket 14.10.2016

HJK–IFK Mariehamn 1–1

Mestaruuden kannalta ratkaiseva ottelu kummallekin joukkueelle ja lähes täysi Sonera-stadion iltavaloissa. HJK:n ja IFK Mariehamnin ottelu oli Veikkausliigaa parhaimmillaan. IFK:lle tasapeli oli voiton arvoinen, sillä sen avulla HJK pysyi sen takana sarjassa.

IFK:n toppari Kristian Kojola hehkutti tasapeliä kuin voittoa ottelun jälkeen.

”Nyt tuntuu hyvältä, että tultiin takaisin. Harvoin täältä saa tällaisia tuloksia. Vitsit, että tuntuu hyvältä”, Kojola sanoi.

IFK Mariehamn ei ollut ennen perjantaita voittanut koskaan Sonera-stadionilla, ja kuusi viime vierasottelua olivat päättyneet saarelaisten tappioihin. Niin oli määrä käydä jälleen, mutta yksi oma virhe tuhosi kotijoukkueen aikeet.

HJK oli jo pelaamassa itseään voittoon toisen puoliajan lopulla, kun se tyri johtoasemansa. HJK:n toppari Ville Jalasto antoi löysän puskun omilleen. IFK Mariehamnin hyökkääjä Aleksei Kangaskolkka ryösti pallon ja tasoitti pelin.

”Se oli minun mokani. Olin valmis palautuspalloon, kun liukastuin. Yritin nousta ylös ja liukastuin uudestaan. Olen varma, että se näyttää hemmetin typerältä”, Dähne sanoi.

Oli kohtalon ivaa, että HJK:lla oli juuri ennen tasoitusta maalipaikka toisessa päässä.

IFK on pelannut hienon kauden, joka voi vielä huipentua mestaruuteen. Perjantain jälkeenkin kaikki mitalisijat ovat vielä neljän kärkijoukkueen kesken jakamatta.

Pelin juoni oli todella selvä. HJK piti palloa suurimman osa ajasta, ja IFK Mariehamn hyökkäsi vastahyökkäyksillä.

IFK:lla ei ollut vaikeuksia puolustaa keskustaa, jossa topparit Kojola ja Jani Lyyski voittivat pääpallot HJK:n hyökkääjiä Alfredo Morelosia ja Akseli Pelvasta vastaan. HJK:n pelisuunnitelmaan kuului laidoilta hyökkääminen, mikä tuotti myös avausmaalin vähän ennen puolen tunnin rajapyykkiä.

Sebastian Sorsa syötti keskityksen maalin eteen, ja Morelos juoksi siihen täydellisellä ajoituksella. Kolumbialaishyökkääjä laukoi pallon suoraan ilmasta maaliin.

IFK:lla oli omat paikkansa. Kerran pallo pyöri HJK:n maalin suulla ja osui väitetysti Anthony Annanin käteen.

Ennen ottelua kaikki oli Klubin omissa käsissä – ei enää.

”Olemme pettyneitä. Työmoraali ja tahtotila oli kunnossa. Meillä oli kaikki pelilliset mahdollisuudet voittaa ottelu. Vähän oli huonoa onnea. Sarja on näyttänyt, että tässä voi tapahtua mitä vain. Minulla on sellainen kutina, että peli ei ole pelattu”, kapteeni Sorsa kertoi.

Mika Ranta / HS
IFK Mariehamnin maalivahti Walter Viitala torjui perjantaina HJK:n lähentelyt yhtä takaiskua lukuun ottamatta.
IFK Mariehamnin maalivahti Walter Viitala torjui perjantaina HJK:n lähentelyt yhtä takaiskua lukuun ottamatta.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!