Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Saksalaispyöräilijä lataa: Astmaatikkourheilijoiden pitäisi kilpailla paralympialaisissa

Kohulausunnon ampunut Saksalainen Marcel Kittel on voittanut Ranskan ympäriajossa neljä etappia vuosina 2013 ja 2014 sekä yhden etapin 2016.

Urheilu
 

Saksalainen ammattipyöräilijä Marcel Kittel, 28, tuomitsee jyrkästi astmaatikkojen saaman lääkinnällisen avun huippu-urheilussa. Kittelin mukaan niillä, joilla on vakavia hengitystieongelmia, ei pitäisi olla asiaa huippu-urheiluun.

Kittel menee lausunnoissaan niin pitkälle, että astmaatikkourheilijoiden paikka olisi hänen mukaansa paralympialaisissa.

”Kun jollain on paha astma, hänellä ei ole mitään tekemistä huippu-urheilussa. Loimme paralympialaiset, jotta yksijalkaisillakin olisi mahdollisuus mitata itseään muita vastaan”, Kittel sanoi saksalaiselle Süddeutsche Zeitung -lehdelle.

Kittel kilpailee nykyään Etixx-Quick Step -joukkueessa. Hän on voittanut Ranskan ympäriajossa yhteensä yhdeksän etappia vuosien 2013–2016 aikana.

Kittel voitti myös joukkueaika-ajon maailmanmestaruuden Etixx-Quick Stepin joukkueessa tänä vuonna.

Pyöräilyssä nousi astmakohu, kun venäläistä alkuperää oleva verkkovakoiluohjelmisto julkaisi terveystietoja pyöräilyn moninkertaisesta olympiavoittajasta ja Ranskan ympäriajon voittajasta Bradley Wigginsistä. Hänellä oli erivapaus käyttää kortikosteroidi triamsinolonia vain päiviä ennen suuria ympäriajoja vuosina 2011-13.

Wiggins selvitti myöhemmin erivapauttaan sillä, että hän oli kärsinyt astmasta läpi elämänsä.

”Tuossa ei haettu epäreilua etua. Siinä pyrittiin hoitamaan sairautta ja saamaan minut samalle viivalle kilpailijoiden kanssa”, Wiggins sanoi Britannian yleisradioyhtiö BBC:lle.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?