Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Stadin derby toi tuhansien eurojen sakot

”Muutama kannattaja pääsi vapaasti kentälle, eikä yksikään vieressä seisova järjestyksenvalvoja tehnyt elettä hakeakseen kannattajia pois kentältä. Hetken päästä kyseisessä päädyssä iso joukko kannattajia ryntäsi aitojen ja reunojen yli kentälle. Kannattajia oli satoja. Kannattajien purkauduttua kentälle järjestyksenvalvojat astuivat sivuun”, Palloliitto kertoo ottelun jälkeisistä tapahtumista.

Urheilu
 
Jussi Nukari / Lehtikuva
HIFK:n kannattajat ryntäsivät kentälle jalkapallon Stadin derbyn jälkeen.
HIFK:n kannattajat ryntäsivät kentälle jalkapallon Stadin derbyn jälkeen. Kuva: Jussi Nukari / Lehtikuva

Palloliiton kurinpitovaliokunta on antanut HIFK:lle ja HJK:lle tuhansien eurojen sakot syyskuun 30. päivänä järjestetyn Stadin Derbyn tapahtumista. HIFK:ta sakotettiin 3 500 ja HJK:ta 2 000 eurolla.

Palloliiton mukaan ”kotijoukkueen [HIFK:n] turvajärjestelyt pettivät totaalisesti tarkastuksista ja ennakkovalvonnasta alkaen”.

Päätöstä tehdessään kurinpitovaliokunnalla on ollut käytössään delegaattien raportti ja sen liitteenä olleet valokuvat ja videot sekä HIFK:n ja HJK:n vastineet. Derby päättyi HIFK:n 2–1-voittoon ja kannattajien ryntäämiseen kentälle.

”Muutama [IFK:n] kannattaja pääsi vapaasti kentälle, eikä yksikään vieressä seisova järjestyksenvalvoja tehnyt elettä hakeakseen kannattajia pois kentältä. Hetken päästä kyseisessä päädyssä iso joukko kannattajia ryntäsi aitojen ja reunojen yli kentälle. Kannattajia oli satoja. Kannattajien purkauduttua kentälle järjestyksenvalvojat astuivat sivuun”, Palloliiton kurinpitovaliokunta toteaa.

Kurinpitovaliokunnan mukaan järjestyksenvalvojien määrä oli aliarvioitu tilanteeseen nähden, vaikka tiedettiin, että kyseessä oli paikallisderby ja korkean riskin ottelu. Esimerkiksi turvatarkastuksia ei tehty riittävän tarkasti.

”Kun pyroja ilmaantui ottelussa, järjestyksenvalvontaa olisi tullut tehostaa. HIFK ei pystynyt estämään useiden kymmenien savujen, soihtujen, strobojen ja paukkupommien tuomista katsomoon eikä satojen kannattajiensa ryntäystä kentälle, joten sen katsotaan syyllistyneen turvallisuusmääräysten rikkomiseen.”

”Myös HJK:n kannattajat sytyttivät savuja ja stroboja. HJK on myöntänyt, että heidän kannattajiaan tuli kentälle. Muun näytön valossa tätä on pidettävä uskottavana. HJK:n katsotaan syyllistyneen turvallisuusmääräysten rikkomiseen.”

Kurinpitovaliokunnan mukaan se, että ottelussa oli paljon pyroja ja satoja kannattajia meni kentälle, vahingoittaa jalkapallon julkisuuskuvaa. ”Tällaiset tapahtumat antavat hyvin kielteisen esimerkin lapsille ja nuorille. Yleisölle tilaisuudesta tulee epämiellyttävä. Tapahtumat saattavat myös vaikuttaa palo-, pelastus- ja poliisilupakäytäntöihin.”

Palloliitto muistuttaa, että kyseessä oli tällä kaudella HIFK:n kuudes kerta ja HJK:n seitsemäs kerta, kun ne ovat kurinpitovaliokunnan käsittelyssä.

”Seurat ovat kurinpitovaliokunnan näkemyksen mukaan menettelyllään osoittaneet ilmeistä piittaamattomuutta lain sekä jalkapalloa koskevien määräysten kielloista ja käskyistä. Kurinpitovaliokunta katsoo, että tämän piittaamattomuuden tulee selvästi näkyä rangaistusta koventavana seikkana.”

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!