Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

HIFK taisteli pisteet Turusta: ”Se ei ollut kaunista”

Urheilu
 
Jani Mesikämmen

Huippuhetket: TPS - HIFK

Huippuhetket: TPS - HIFK
HIFK karkasi Turussa toisen erän alussa kahden maalin johtoon, mikä siivitti joukkueen lopulta voittoon asti. Patrik Virta toi TPS:n vielä maalin päähän, mutta helsinkiläiset selvittivät kotijoukkueen kirin Niklas Bäckströmin johdolla. Turkulaisilla on menossa pieni suvantovaihe, sillä tappio oli jo kolmas putkeen. HIFK nousi voitolla sarjataulukon kuudennelle sijalle.

Turku

Perinteisesti Helsingin IFK on tunnettu väkevänä kotijoukkueena, mutta kuluvana syksynä helsinkiläiset ovat vakuuttaneet ennen kaikkea vieraskaukalossa.

Kotijäällään HIFK venynyt pisteille vain kahdessa ottelussa, mutta vieraskaukaloissa se ei ole jäänyt pisteittä vielä kertaakaan. Turussa kauden kuudes vierasottelu toi täyden pistepotin tiukalla puolustustaistelulla. HIFK voitti 2–1.

HIFK on kerännyt vieraspeleistään jo 13 sarjapisteitä, kun kotijäältä saldo on vain kuusi pistettä.

”En tiedä, yritämmekö me vähän liian hienoa pelaamista kotona. Nyt osoitimme, että hyvällä peruspelaamisella pystymme hoitamaan homma. Vaikka se ei ollut kaunista, jokainen oli täydellä sydämellä mukana,” arvioi illan avausmaalin iskenyt Robert Leino.

”Ehkä meillä on kotijäällä ollut halu pelata hienoa peliä niin kova, että se on mennyt yli. Ja toisaalta joka joukkue ja pelaaja haluaa Nordiksella näyttää, emme pääse siellä helpolla. Mutta kyllä sekin puoli saadaan käännettyä,” pohti päävalmentaja Antti Törmänen.

Ottelu ehti vanheta vain runsaan minuutin ennen kuin Leino vei vieraat johtoon.

Johtoasemassa HIFK pääsi sanelemaan ottelun tahtia, ja Jasse Ikosen ylivoimaosuma toisessa erässä helpotti vieraspelaamista. TPS ei jäänyt suosiolla kyydistä, vaan sai ajoittain vahvan otteen pelistä, mutta isäntien vaaralliset maalipaikat jäivät vähiin helsinkiläisten esimerkillisen tiiviin puolustuksen helpottaessa Niklas Bäckströmin torjuntatyöskentelyä.

”Haettiin hyvää lähtöä, kuten aina. Haluamme tulla kovaa peliin, kyllä se vähän vaikuttaa, kun saa alkuun maaliin, se helpottaa omaa pelaamista,” Leino analysoi.

Helsinkiläisillä oli tilaisuus paketoida vierasvoitto jo toisen erän loppupuolella, kun Henrik Tallinderin erikoinen ulosajo tarjosi valkopaidoille viiden minuutin ylivoimatuokion.

Tästä IFK sai pelata ensimmäiset kaksi minuuttia kahden miehen ylivoimalla, mutta tehoton pyörittely kuihtui kotijoukkueen sitkeään puolustamiseen.

Hetkeä myöhemmin TPS hyödynsi oman ylivoimansa ja alkukauden turkulaistähti Patrik Virta nosti kavennuksellaan isännät peliin mukaan vain kahdeksan sekuntia ennen toista erätaukoa. Päätöserän sitkeä painostus ei kuitenkaan tuonut turkulaisille haluttua tulosta.

Tallinderin kolhima Micke-Max Åsten ei palannut päävamman jälkeen jäälle. Helsinkiläisten kärkipuolustaja Tommi Taimi sai puolestaan heti ensimmäisessä vaihdossaan mailan suuhun, ja hänenkin iltapuhteensa päättyi lyhyeen.

”Kaksi pelaajaa putosi kesken pois, mutta kaikki halusivat tänään maksaa hinnan sarjapisteistä. Se oli nöyrää ja kypsää työntekoa,” Törmänen kiitteli.

Jari Laurikko / Lehtikuva
HIFK:n Robert Leino, Micke-Max Åsten ja Miro-Pekka Saarelainen sekä TPS:n Henrik Tallinder ja Ilkka Heikkinen seurasivat irtokiekko maalivahti Oskari Setäsen edessä.
HIFK:n Robert Leino, Micke-Max Åsten ja Miro-Pekka Saarelainen sekä TPS:n Henrik Tallinder ja Ilkka Heikkinen seurasivat irtokiekko maalivahti Oskari Setäsen edessä.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!