Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kontiselle nelinpelitappio, mutta silti uran paras turnaus ja jättipotti

Lontoon ATP-finaalit pelataan 13. marraskuuta alkaen. Sinne pääsee maailman kahdeksan parasta paria ja suomalais-australialainen kaksikko on Shanghain turnauksen jälkeen sijalla seitsemän.

Urheilu
 
Kevin Lee / Getty Images
Henri Kontinen (vas.) ja John Peers pelasivat parhaan turnauksensa yhdessä, kun tie aukesi Shanghain loppuotteluun.
Henri Kontinen (vas.) ja John Peers pelasivat parhaan turnauksensa yhdessä, kun tie aukesi Shanghain loppuotteluun. Kuva: Kevin Lee / Getty Images

Suomalainen Henri Kontinen ja Australian John Peers pelasivat yhdessä parhaan turnauksensa tenniksen ATP-kiertueella, vaikka ihan loppuun asti se ei riittänyt.

Kontinen ja Peers hävisivät Shanghain masters-turnauksen loppuottelussa amerikkalaisparille John Isner / Jack Sock 4–6, 4–6.

Masters-turnaukset ovat tenniksen isoimpia kisoja heti grand slamien jälkeen. Loppuottelupaikka oli vajaan vuoden yhdessä pelanneelle ensimmäinen tällä tasolla.

”Isner ja Sock syöttivät ja pelasivat hyvin. Kisa oli meiltäkin hyvä”, Kontinen sanoi Tennisliiton tiedotteessa.

Jack Sock, 24, on erinomainen nelinpelaaja ja hieman Kontista paremmin sijoittunut ATP-listalle lukemallaan 23. Isner pelaa harvakseltaan neluria, mutta hänen lyöntivalikoimansa on kuin luotu tähän pelimuotoon.

Isner, 31, on erittäin kovasyöttöinen ja peittää verkolla yli kaksimetrisenä pelaajana yli puolet kentästä.

Vaikka Kontisen ja Peersin turnaus päättyi tappioon, ottivat he ison askeleen kohti Lontoon ATP-finaaleja marraskuussa.

”Saimme tärkeät pisteet Lontoota ajatellen, mutta meillä on kaksi kilpailua kuitenkin vielä jäljellä. Yritämme pelata niissä hyvin, ja sitten nähdään, jatkuuko kautemme finaaleissa”, Kontinen sanoi.

Kontinen nousee nelinpelin ATP-listalla aivan 20. sijan tuntumaan ja rikkoo aikaisemmat ennätyksensä. Hän on nostanut pelaamisensa sille tasolle, että se myös tuottaa.

Shanghaissa Kontinen ja Peers kuittasivat 158 190 dollaria jaettavaksi eli 79 095 dollaria mieheen. Euroissa jättipotti tekee hieman vajaat 72 000.

Kontinen pitää Shanghain jälkeen harjoitteluviikon ja pelaa sen jälkeen Baselissa Sveitsissä, kun turnaus starttaa 24. lokakuuta. Sen jälkeen tulee Pariisin masters.

Maanantaina alkavassa Stockholm Openissa Kontinen ei näillä näkymin pelaa.

Lontoon ATP-finaalit pelataan 13. marrakuuta alkaen. Sinne pääsee maailman kahdeksan parasta paria ja suomalais-australialainen kaksikko on Shanghain turnauksen jälkeen sijalla seitsemän.

ALY SONG / Reuters
Jack Sock ja John Isner juhlivat masters-turnauksen nelinpelivoittoa Shanghaissa.
Jack Sock ja John Isner juhlivat masters-turnauksen nelinpelivoittoa Shanghaissa.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!